Annonce
Odder Avis

Fra husmoderforening til jubilerende bridgeklub

Bridgeklubben af 1972 har spillet kort sammen i 50 år. Foto: Morten Pape
Bridgeklubben af 1972 har 50 års jubilæum. I den anledning har Doris Sørensen kigget i protokolerne og sendt klubbens historie til Odder Avis.

Odder: Den 11. februar 1972 samledes en flok damer til en ganske særlig begivenhed: De ville mere formelt stifte en bridgeklub i Odder. Resultatet af deres initiativ har varet helt til i dag, hvor Bridgeklubben af 1972 har 50 års jubilæum.

Referatet af den stiftende generalforsamling afslører et univers, der er Korsbæk værdigt: En kreds af damer spillede i 1966 bridge privat, står der. I september 1966 blev spillet flyttet til Konditoriet, på hjørnet af Torvet og Rosensgade, og stemningen har nok været mere afdæmpet end i dag, hvor der er diskotek. Og der blev arrangeret undervisning.

De 39 damer blev knyttet til Odder Husmoderforening. Så flyttede spillet i 1969 til hotel Phønix og siden tilbage til Corner – konditoriet. Og endelig besluttede man så at danne en egentlig klub i februar 1972, og båndet til husmoderforeningen blev brudt – i fordragelighed, som der stod i Odder Avis, men man mente nok, at der blev betalt lidt for meget til husmoderforeningen uden at bridgespillerne fik så meget ud af det.

Annonce

Glæder og sorger

Selv om jeg var været 30 år i byen, er stifterne ikke nogle, jeg har kendt. Men mange af jer mere indfødte kender nok Helga Albretsen, der blev formand, Yrsa Jensen, Gusta Fabricius, Yvonne Sloth Carlsen og Gerda Outze, der blev den øvrige bestyrelse. Suppleanter blev Rikke Pauli og Helga Kelstrup.

De første år blev der ført en omhyggelig protokol, og der blev arbejdet ihærdigt for at få en kvalificeret klub op at stå. Der blev arrangeret kurser og sat aktiviteter i værk for at få nye medlemmer. Og det er interessant at følge, hvordan klubben har fulgt medlemmers liv i glæder og sorger og markeret det, der skulle markeres.

Hvis vi nogle gange synes, der er lidt rigelig snak mellem spillene, så kan vi fortælle, at det ikke er noget nyt fænomen. I referatet fra et bestyrelsesmøde i marts 1973 står der, er der nu er faldet mere ro over spilleaftenerne. Så måske er bølgerne gået højt ind imellem. Men snak hører jo med, når der også skal være plads til hygge og godt samvær. Nu som før.

Først i 1980`erne blev mænd en del af gruppen. Den første mand var Knud Erik Nordenhof, hvor formanden måtte ændre sin velkomst til ”Velkommen de damer og den mand”.

Annonce

Modne medlemmer

Når en forening har eksisteret gennem så mange år, vil der være en tilgang og afgang af medlemmer, af flere årsager. Men vi kan glæde os over, at mange har været med i klubben gennem rigtig mange år, og at så mange forskellige har taget et nap med i bestyrelsen, derved har mange gennem årene har prøvet kræfter med det. Jeg siger ingen nævnt, ingen glemt og håber, at I bærer over med det på den måde. Og klubben har husket at fejre det, der skulle fejres – blandt andet 25 års jubilæet, der blev holdt på Skovbakken, som også har leveret maden her i dag.

Når vi kigger fremad, er det jo en interessant tanke, om klubben også kommer til at fejre sit 75 års jubilæum. Som nævnt på generalforsamlingen er der jo ikke en stor medlemstilgang, og gennemsnitsalderen på spillerne er til den modne side. Og alle ved, at det er svært at rekruttere nye medlemmer til byens bridgeklubber, selv om vi her hos os har haft held til at holde fast ved de ca. 40 medlemmer, som klubben typisk har haft gennem årene.

Så hvordan det vil udvikle sig over de næste år, må tiden vise, men der ligger en strategisk udfordring for os alle i at finde den rette vej, så vi også kan få nogle rare bridgemandage fremover. Det er noget af det, som bestyrelsen vil arbejde med den næste tid.

Annonce

Jubilæumsspil

Jubilæet blev markeret med festlig sammenkomst med mad og derefter spil med fremmed makker.

Vindere blev i Rød række nr. 1 : Ingrid Kofoed og Knud Petersen

nr. 2 : Karen Skov og Peder Rostgaard

nr. 3 : Kirsten Broholt og Grethe Brendstrup

Grøn række nr. 1 : Katrine Poulsen og Birthe Bjørn

nr. 2 : Ruth Nielsen og Kirsten Petersen

nr. 3 : Gert Träger og Bodil Nielsen

Klubbens Medlemmer holder en pause sommeren over, men starter op igen 5. september.

Annonce
Odder Avis

Hør koncert med børne- og ungdomskoret

Annonce
Odder Avis

Hård blæst ingen hindring for Odder-roere

Annonce
Odder Avis

Karrieren begyndte i 1945: Erfaren spillemand var på besøg

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Carsten vil lave grøn strøm til at putte i tanken: Store solcelleparker gør din el-regning billigere

Odder Avis

An Odder Band på plænen i Tivoli

Odder Avis

Hør klassiske perler i Ørting Kirke

Odder Avis

De frivillige skal fejres igen

Odder Avis

Kom til vildtparade på Odder Museum

Odder Avis

Soroptimisterne inviterer til genbrugs-modeshow

Odder Avis

Kom til regnbue-café på Centralhotellet

Odder Avis

Kuglen og Keglen holder bagagerumsmarked

Odder Avis

Ukrainske mødre og børn fik en pause fra krigen

Odder Avis

Efter fire mislykkede graviditeter: Nu lever Nicolai og Jannie af legetøj

Odder Avis

Den røde farve er den røde tråd i Tine Mynsters liv - også når livet gør ondt

Odder Avis

Eriks mor fik personligt brev en måned efter sin død: Kommunen burde skamme sig

Annonce