Annonce
Odder Avis

Fra lejrskole til klinik: Tine vil have os ned af briksen og ud i naturen

Tine Sørensen i skovbrynet foran Granly, der gemmer sig på adressen Torupvej 45A og ligger på en markvej bag Hundslund Hallen. Foto: Morten Pape
Fysioterapeut Tine Sørensen har overtaget DUI Leg & Virkes lejrskole i Hundslund.
Annonce

Hundslund: Der er et lokale med en behandlerbriks, og den gamle spisesal er bygget om til et indbydende bevægelsesrum. Men står det til fysioterapeut Tine Sørensen, skal klienterne i "Tines Fysioterapi for mental sundhed og bevægelsesglæde" også ud i den natur, der omgiver DUI Leg & Virkes gamle lejrskole Granly. For naturen kan ifølge hende have en positiv effekt på både vores mentale og fysiske sundhed.

Den 39-årige fysioterapeut overtog lejrskolen i midten af februar, og siden har den gamle træhytte undergået en kæmpe renovering med nyt køkken, bryggers, lofter og nye lyse farver på væggene.

Engang spisesalen på en lejrskole - i dag et træningslokale med ild i ovnen og total stilhed. Fysioterapeut Tine Sørensen og hendes familie har gjort meget ud af at renovere DUI Leg & Virkes hytte Granly. Foto: Morten Pape

Men som navnet på klinikken antyder, er dette sted ikke en helt traditionel fysioterapeutisk klinik.

- Mange forbinder nok ikke mental sundhed og naturen med traditionel fysioterapeutisk behandling. Det gør jeg, så derfor vil jeg hjælpe folk med både at styrke deres mentale sundhed ved lære deres egen krop at kende og ved at finde glæde ved bevægelse i naturen, fortæller Tine Sørensen og udpensler:

- Jeg har både ære og respekt for mange af de coaches, som i dag hjælper folk til at få det mentalt bedre. Nogle gør et godt stykke arbejde. Men ofte glemmer man kroppen. Har man det godt i sin krop og står godt på sine fødder, så er man ofte også bede rustet til at møde omverdenen.

Annonce

Evidens er vigtig

- Min styrke er, at jeg tager afsæt i kroppen med udgangspunkt i den videnskab og evidens, som fysioterapi bygger på. Med den rette vejledning kan det føre til en bedre metal tilstand, siger fysioterapeuten og indskyder, at hun ikke har nogen færdigtømret opskrift på, hvordan et behandlingsforløb skal se ud.

Dog vil hun altid starte med en grundig undersøgelse og en samtale med klienten om, hvilke problemer og hvilke forventninger, pågældende har.

- Det handler ofte om, at man inddrager hele kroppen gennem både åndedræts- balance- afspænding eller bevægelsesøvelser. Det hjælper ikke at sige ”Du skal tage det med ro” eller ”Du skal bevæge dig noget mere”, så bliver alt godt. Nej, for først når en klient oplever en vis tilpashed i sin egen krop, bliver der plads til forandringer, siger hun.

Annonce

Hjælp udenfor døren

Det er også her, at naturen kommer ind i billedet.

Da Granly ligger midt i den skønneste natur omgivet af skov og med stier ned til Sondrup, vil Tine Sørensen bruge naturen i sin behandling af klienterne.

- Naturen kan inddrages på mange måder. Lige fra en gåtur alene eller i fællesskab, så man kan nå at lande og falde ned efter en måske travl arbejdsdag, til at naturen danner ramme om et helt forløb, fortæller hun.

Mange målgrupper

Tine Sørensen har ikke er færdigtømret liste over, hvem hun mener "Tines fysioterapi for mental sundhed og bevægelsesglæde" henvender sig til. De nævne målgrupper er derfor kun eksempler:

Borgere med stress.

Borgere med balance problemer.

Borgere med kroniske smerter.

Borgere med livsstilssygdomme.

Workshop med fokus på leg og bevægelse.

Temadag for f.eks, virksomheder med fokus på trivsel og sundhedsfremme.

- For mig er det oplagt at bruge naturen omkring granly som en del af behandlingen. Faktisk er det allerede en vigtig del af fysioterapeuters gode råd, når vi skal hjælpe til bedre metal tilstand. Her får du bare serveret alt det givende lige udenfor døren, fortsætter fysioterapeuten, der har kendt til skoven omkring hytten i stort set hele sit liv, idet hun boede i Hundslund i hele sin barn- og ungdom.

I dag er basen Hou, hvor Tine Sørensen bor med mand og børn.

Ud over arbejdet i "Tines Fysioterapi for mental sundhed og bevægelsesglæde" underviser hun kommende fysioterapeuter i mental sundhed 15 timer om ugen på Via University College i Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

61 borgere blev vaccineret på Tunø

Odder Avis

Peter fandt viceværtvejen på FGU

Odder Avis

Gør noget: Gå en tur

Odder Avis

100 års fødselar

Annonce