Annonce
Odder Avis

Fritella

Squash er hovedingrediensen i Lone Landmands fritellaer. Foto: Morten Pape
Avisen har fået lov at bringe et par opskrifter fra bogen "Det man spiser er man selv." Der bliver omkring 15 fritellaer ud af arbejdet.
Annonce

Ja, de ligner frikadeller, men er det bestemt ikke! Frittella di zucchine, eller med andre grøntsager end squash, er populære i Italien, hvor ordet kommer fra. Prøv dig frem med det, der er i sæson og til at få fat på. Gulerødder og rødbeder er ret søde, hvorimod squash, pastinak, kartofler, hvidkål m.m. er mindre søde, men du bestemmer.

Squash er ikke bare squash – der er et utal af spændende sorter med hver deres smag og vandindhold. Tilpas mængden af mel til dejens fugtighed, så den bliver fast nok til, at du kan vende de små frittellaer, uden de går i stykker.

Du kan også variere krydderurterne efter eget ønske og muligheder, bruge hakket rucola, grønkål eller purløg for eksempel – tag bare opskriften som udgangspunkt og digt selv videre.

De lækre frittellaer er fine til aftensmad, men er der nogen tilovers, bliver du glad for at have dem med i madpakken evt. i et pitabrød.

Du har brug for:

350 g squash

2 løg

1½ dl hakket bredbladet persille

2 spsk friske timianblade

2 æg fra en høne i grønne omgivelser

3 spsk rasp

ca. 50 g mel – tilpas efter dejens fugtighed

½-1 tsk salt

¼ tsk peber

¼ tsk friskreven muskatnød

en lille bitte smule cayennepeber

Riv din squash på den grove side af et rivejern. Riv løgene på den fine side. Hæld squash, løg og alle de øvrige ingredienser i en skål og rør det hele grundigt sammen. Lad blandingen stå et kvarters tid og hvile og rør den igennem igen.

Find en pande frem og steg grøntsagsdejen i spiseskefulde store portioner. Det fungerer godt at stege i en blanding af smør og olivenolie, men prøv dig frem med det, du har.

Server de sprødstegte frittellaer med for eksempel citronsaft, sur/sød-chilisauce eller sojasauce at dyppe i.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Gaderæs i industrikvarter

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Arkæolog fortæller om vikingetiden

Odder Avis

Bedre velfærd

Odder Avis

We walk: Gå med over børnenes bro

Odder Avis

Etnisk kunst i Kunstværket

Odder Avis

Det siger partierne om budgetaftalen

Odder Avis

Børnenes budget vedtaget

Odder Avis

Flere borde til banko

Annonce