Annonce
Odder Avis

Fuck fondant, sukkerprint og frugtfarve

Råvarernes oprindelse og ægthed er omdrejningspunkt for den kogebog som Lone Landmand netop har udgivet.
I en ny kagebog gør Lone Landmand op med tidens trends inden for bagning. Hun fremhæver i stedet værdien af råvarernes oprindelse og ægthed, som de vigtigste ingredienser i godt bagværk.

Amstrup: Lone Landmand har lavet en kagebog med opskrifter på 120 kager, bagt af lettilgængelige ingredienser uden hokuspokus. Det vigtigste er ifølge forfatteren at kende råvarernes oprindelse for på den måde, får du den perfekte smag i munden.

- Jeg undrede mig over de konstruktioner, som er fremherskende i vores verden for øjeblikket. Tingene skal gå så ufattelig stærkt, og alt skal pyntes og pakkes ind i glimmer og lyserød fondant. Fabrikskagerne bliver sprøjtet ud til 10 kroner med et klistermærke, hvor der står ’Bagt i Danmark’. Det holder ikke. Derfor fik jeg ideen til at finde alle de opskrifter frem, som jeg selv er vokset op med, og som har dannet grundlag for tusindvis af hyggelige sammenkomster i de danske hjem, fortæller Lone Landmand.

Lone Landmand har udgivet en kagebog med 120 opskrifter uden hokus-pokus.

Det viste sig at ende med rigtig mange opskrifter på kager, så derfor er hendes nye kagebog blevet en omfattende bog på knap 300 sider med fortællinger, erindringer og opskrifter på 120 kager.

Annonce

- Opslagene i bogen har jeg forsøgt at lave hyggelige, så folk bliver glade af at finde bogen frem og finde en opskrift. Der er mere nærvær i at stå med en klassisk bog frem for en iPad eller telefon med opskriften på, hvor skærmen hele tiden går i sort, og så skal man tænde igen med sine fedtede dejfingre. Min bog skal bruges, og den må gerne blive beskidt. Det er klart den mest personlige bog, jeg hidtil har lavet, og det er vigtigt, at folk kan mærke mennesket bag. Det håber jeg er lykkes. Jeg inviterer dem med herind på gården og ind i mine egne fortællinger, understreger Lone.

De bedste kager – er dem du selv bager

Det er en nærværende og personlig beretning lagt sammen med luftige kagebunde, vaniljecreme og makroner, og har du ikke tid til at bage, kan du blot nyde at læse bogen og se på dens mangfoldighed af stemningsfulde billeder.


De bedste kager, er de kager, man selv bager.

Lone Landmand


En god kage er lavet med råvarer, som man kender og kan stå inde for oprindelsen af, og de ordentlige råvarer er netop hovedpointen i den nye kagebog.

- Alle kagerne i bogen kan man nemt selv bage, og 99 procent af alle ingredienserne til kagerne kan købes i Gylling Brugs. Der er intet hokuspokus over det, blot godt solidt bagværk lavet af rene råvarer, pointerer Lone Landmand.

Med ordentlige råvarer mener hun, at de er dyrket uden brug af sprøjtegifte, at mejeriprodukterne er fra køer på græs, og æggene fra fritgående høns – økologiske selvfølgelig.

Opfordringen skinner tydeligt igennem i opskrifterne. Der kan fx stå; "to æg fra høns der fornemmer forår, eller 150 g smør lavet af mælk fra en ko med sol på ryggen. Man skal kunne spise sin kage og efterfølgende have en god smag i munden, både i forhold til at selve kagen er ualmindelig lækker samt ved at vide, at de medgåede ingredienser er nogle, som er frembragt på en god og holdbar måde”.

Annonce

Ikke plads til nul-sukker og politisk korrekthed

Der er ikke sparet på sukker, smør og mel i opskrifterne, så tidens trend omkring nul-sukker politik, glutenfrit bagværk og fravalget af animalske produkter har hun ikke fundet plads til i den nye bog.

- At bage kage er et valg, man træffer, fordi man har lyst til nydelse og til forkælelse af ens nærmeste. Det er ikke hverdagsmad, og derfor er fokus ikke på et sundhedsbudskab, siger Lone Landmand, der har flere kogebøger på cv'et.

Fakta

Lone Vitus kendt under navnet Lone Landmand er forfatter, debattør og uddannet mejeriingeniør samt agrarøkonom. Siden 1994 har hun sammen med sin mand Søren Kvist drevet Brandbygegaard syd for Odder.

På gården er der udover økologisk fødevareproduktion også kulturarrangementer i form af koncerter, sommerrestaurant og afholdelse af Årets ØKO-KOK. Gårdens produkter omfatter mousserende vine, cider, øl, gin, æblemost, grøntsager m.m. og finder sted på 1/10 del af jorden. De resterende 9/10 af landbrugsjorden er udlagt til natur – ny skov, sø, eng m.v.

’Lone Landmands kager’ er den tiende bog fra Det Flydende Forlag.

Kagebogen udgives på ’Det Flydende Forlag’, og den er lavet i samarbejde med Lones mand Søren Kvist. Han har skullet agere prøve-smager for de mange opskrifter, og så har han sat bogen op rent grafisk. Parret har på forhånd solgt 700 eksemplarer af bogen bl.a. via COOP Crowdfunding.

Den nye kagebog ’Lone Landmands Kager’ kan købes via hjemmesiden: www.detflydendeforlag.dk og i alle landets boghandlere samt i e-handlen.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Hvor var du under stormen i december ´99?

Annonce
Annonce
Odder Avis

Første EUX-student

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Læsernes dom: Host op med penge til legepladser

Odder Avis

6.y har lavet deres drømmehuse

Odder Avis

Lobbyisme er ret ok: Borgmester skal varetage kommunens interesser i Kattegatkomitéen

Odder Avis

Frimenighed er vokset ud af Pakhuset: Flytter ind i tidligere pizza-restaurant

Odder Avis

Så står studenterne på spring

Odder Avis

Her skal der bygges 1859 nye boliger: Odder er midt i byggeboom

Odder Avis

Fem hurtige om kommuneplanen

Odder Avis

Tag cyklen med på tur: Cykelfærgen er klar til ny sommer

Odder Avis

Peder Liboriussen slægt går mindst 10 generationer tilbage på Alrø

Odder Avis

Enhedslisten: Vi skal styre solcelleindustrien, ikke omvendt

Odder Avis

Kattegatkomiteen har en lønnet formand - det betyder magt og indflydelse

Odder Avis

Odders boligejere står til stor skattegevinst

Hedensted/Juelsminde Avis

2020 var øernes år: M/F Hjarnø sejlede med flere end nogensinde før

Odder Avis

Kære Christian, vil du komme til Gylling Boldklub?

Odder Avis

Hvad med en cykelsti mellem Hundslund og Ørting?

Odder Avis

Nyd en bisonburger eller hent en picnickurv på Alrø Købmandsgaard

Odder Avis

Hvad er det gode ungemiljø i Odder kommune?

Odder Avis

Kritik af læserbrev: Forældre føler sig dolket i ryggen

Odder Avis

Butik med småfolk: Bente har styr på troldene i Æsken

Hedensted/Juelsminde Avis

Døren er åben ind til galleriet i svinget: Birthe giver Hjarnøs gæster noget at kigge på

Odder Avis

Ny sommerbutik i telt på Tunø

Annonce