Annonce
Odder Avis

Gårdbesøg i Sondrup: Kælne katte og gumlende geder

Malkestalden er købt brugt og fungerer stadig, men alle reperationer med gaffa er sket her på stedet. Foto: Mette Mørk
Interesserede kunne søndag få et indblik i Øko Ged & Grønts økologiske verden i Sondrup Bakker.
Annonce

Sondrup: Det var med at holde øjnene åbne og håndfladerne parate, da Øko Ged & Grønt søndag havde inviteret til høstmarked og besøg på gården mellem Sondrup og Trustrup.

Øjnene skulle bruges til at navigere uden om de mange gedelorte og undgå at træde på de kælne kattes haler, mens håndfladerne i den grad kom på arbejde, når selvsamme katte ivrigt tog imod kløen bag øret fra enhver, der havde lyst.

Det gjorde gederne faktisk også.

- Hun vil vist gerne i avisen, som gårdindehaver Alida Stijkel muntert sagde, da geden Vera målrettet havde udset sig avisens udsendtes jakke som gnubbemateriale. Det virkede nu mere, som om geden bare spekulerede på, om papirblok og kuglepen egnede sig til at gumle på.

Men generelt var flere af gederne ganske selskabelige, da dagens tredje hold kom forbi deres mark på rundvisning. Foruden marken blev også mælkestalden og den store stald taget i øjesyn af den brogede flok på cirka 30 børn, unge, forældre og gamle, som havde det tilfælles, at de havde valgt at bruge et par timer af deres søndag på at tage på landet og høre om økologi, geder og oste.

Det er malkegederne der fylder mest på gården ved Sondrup, men her er det en buk, der hilser på de nysgerrige gæster. Foto: Mette Mørk
Annonce

Klap til dyrene og cola til de besøgende

En af de fremmødte var Kai Brieske, som var taget på gårdbesøg med sin tyske mor, som hun i weekenden har haft besøg af.

- Vi ville gerne ud og se noget, og så fandt vi det her på nettet. Gården ligger virkelig i et flot område, og det er dejligt at få lov til at klappe nogle dyr, sagde Kai Brieske, mens hendes hånd energisk nulrede en ged i skægget.

Andre var mødt op, fordi de havde smagt pølserne i Alida Stijkels og manden Edwards bod på Ingerslevs Plads i Aarhus og simpelthen måtte vide, hvor kødet kom fra.

Og det kommer altså fra nogle af de mange geder, som parret har gående. I starten havde de 200. Men efter en travl tid, hvor familien havde fået rugbrød til aftensmad hver eneste dag i to uger i træk, stod det klart, at det var for mange.

Nu har de 120. Det er stadig rigeligt til, at hver af de besøgene kunne få stillet deres behov for at kæle. Og når håndfladerne var trætte, blev kursen sat mod gårdens til lejligheden opstillede havestole, hvor man kunne nyde et glas juice eller en cola - økologisk naturligvis.

De besøgende på høstmarkedet får svar på alle de spørsmål, de overhovedet måtte have på rundvisningen. Foto: Mette Mørk
Et par af bukkene til avl af malkegeder. Foto: Mette Mørk
1, 2, 3, 4, 5... Okay, der skulle i hvert fald gerne være omkring 120 geder i alt på gården. Foto: Mette Mørk
Alida Stijkel bor på gården med sin mand Edward. Foto: Mette Mørk
Gårdbutikken har både ost og kød. Foto: Mette Mørk
Her ses nogle af resultaterne af det økologiske landbrug. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Odder Avis

Coronakunst fik ministeriets støtte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Lagkage og landsindsamling

Odder Avis

Åben havelåge i en giftfri have

Odder Avis

Sponsorturnering i ekstrem varme

Odder Avis

Gratis yoga under åben himmel

Annonce