Annonce
Odder Avis

Gåtur med grillet ged og gode fortællinger

Når deltagerne vender tilbage til restaurant Himmel og Hav, kan de forvente en omgang grillet ged. Billedet her stammer dog fra Northside 2018, hvor restauranten også solgte grillet ged. Arkivfoto
Annonce

Norsminde: Naturvejleder Ole Sørensen, Odder Museum, står i spidsen for det traditionsrige arrangement "Ged, gåtur og fortælling ved Kysing Strand". I år sker det søndag 19. januar kl. 11-14 med spisning på restaurant Himmel og Hav.

Arrangementet starter på restauranten, hvor man kan dufte geden, som restauratør og viking Bjørn Olsen langtidssteger på grillen. Derefter går turen ud langs stranden fra Rude til Saksild Strand og herfra ind gennem sommerhuskvarteret til langdyssen og tilbage til restauranten.

Annonce

Historiske fortællinger

Gåturen vil byde på spændende fortællinger om stedets historie op gennem tiden fra stenalder til den rekreative brug af stranden i starten af 1900-tallet.

At folk har boet her helt tilbage i stenalderen, vidner langdyssen ved Rude om, men turen langs stranden fortæller også et spændende stykke Danmarkshistorie om, da danskerne opdagede kysten, om ladepladser, om Rude- og Saksildbøndernes nåletræsbeplantning af de magre sandede jorde ned til kysten, om Saksild Badehotel og om Georg Nielsens sommervilla og den efterfølgende sommerhusbølge fra det bedre borgerskab omkring 1915-30.

Turen slutter på restauranten, hvor menuen består af grillet gedekød med rodfrugter og varm æblegløgg med mjød. Bjørn Olsen vil fortælle om tilberedningen af geden og maden.

Hele arrangementet foregår udendørs, så fornuftig og varm påklædning er nødvendig. Der er deltagergebyr og tilmelding til Odder Museum senest onsdag 15. januar.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Bedre velfærd

Annonce
Annonce
Odder Avis

We walk: Gå med over børnenes bro

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Etnisk kunst i Kunstværket

Odder Avis

Det siger partierne om budgetaftalen

Odder Avis

Børnenes budget vedtaget

Odder Avis

Flere borde til banko

Odder Avis

Motorcyklist stak af fra politiet

Annonce