Annonce
Odder Avis

Gør forskerne klogere: Nu skal coronasundheden undersøges

Corona har skabt grobund for læren om ensomhed og dets helbredsmæssige konsekevenser.
Corona har vendt op og ned på alting. Forskere undersøger konsekvenserne af ensomhed.

Odder: Hvert fjerde år undersøger Region Midtjylland borgernes sundhed og trivsel. Gennem et spørgeskema søger regionen viden om alt fra kost, motion, trivsel og stressniveau.

70.000 udvalgte borgere over 16 år har 5. februar modtaget dette års spørgeskema. Svarene er med til at fastlægge kommunernes fremtidige sundhedspolitik - og indsats.

Regionsrådsformand, Anders Kühnau håber derfor også, at så mange som muligt får svaret på spørgeskemaet.

- Jeg håber, at alle, der får skemaet, vil bruge tid på at fortælle os, hvordan de har det. Svarene bruger vi som rettesnor for, hvordan vi kan understøtte trivsel og sundhed, siger Anders Kühnau.

Annonce

Sundhed under corona

Coronapandemien og de restriktioner den har medført, er ifølge regionen guld værd, hvis man vil have indblik i ensomheden. Forskningsmæssigt kan spørgeskemaet vise sig at være en skattekiste.

Seniorforkser ved Region Midtjyllands, Karina Friis, er derfor også spændt på resultaterne fra undersøgelsen.

- Undersøgelsen gør os klogere på helbredsmæssige konsekvenser af ensomhed, risikofaktorer for stress, om tatoveringer øger risikoen for kræft, og i hvor høj grad patienter oplever, at det er svært at følge deres behandling. Den type viden får vi kun svar på, hvis vi spørger borgerne selv, fortæller Karina Friis.

Spørgeskemaet er sendt ud i den digitale og fysiske postkasse. Vil man vide mere om undersøgelsen kan finde mere information på Odder Kommunes YouTubeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Lang testkø ved Spektrum Odder

Odder Avis

Endelig vågner byen igen

Odder Avis

Lokalt engageret i 50 år

Odder Avis

BNBO: Fire ting du skal vide

Annonce