Annonce
Odder Avis

Gør midtbyen mere interessant

Annonce

Læserbrev: Efter at have læst Odder Avis onsdag 10. februar, hvor handelsstandsforeningen Køb Odder gerne vil gøre en indsats for at genstarte handelslivet i midtbyen, vil jeg ikke undlade en kommentar.

Om Odder by siger man, at den stadig er en landsby (landets største), men byen er mere moderne og større end mange købstæder.

Lars Juel, formanden for Køb Odder, siger, at forretningslivet i byen er presset. Det er jeg ikke i tvivl om, når man ser op ad gågaden en onsdag formiddag. Det undrer mig, at der ikke for længst er gjort noget, der kunne gøre bymidten mere interessant.

Nu vil man lave en folkepark ved Rådhuset, ligesom man vil lave nogle arrangementer på Torvet. Det kommer der ikke flere mennesker i gågaden af. Hvis man vil have folk til at komme i gågaden, bør der arrangeres noget i den anden ende af gågaden.

For eksempel luk Raupachsgade og lav folkeparken i forbindelse med anlægget ved Skovbakken. Magasinet, der tilhører Odder Museum, bør fjernes og etableres et andet sted. Der er kunst på gavlene deromkring. På den ene væg Åløbet og på den modsatte husmur en væg med navne. Herfra er der i øvrigt adgang til Åparkeringen og gågaden.

Det kunne også være interessant at placere den kendte astronom Torvald Køhls Stjernetårn på højen ved Skovbakken. Hans kikkert blev i sin tid købt af turistforeningen, der videregav den til Steeno Museet i Aarhus, da der ikke var interesse for at bevare den i Odder.

Kikkerten er afleveret, hvad jeg har fået oplyst, til Aarhus Universitet. Den kan sikkert på sin rette plads igen, såfremt tårnet indgår i museets sammenhæng.

Ved Rådhuset ligger Kvickly og andre store forretninger, ligesom der på Rosensgade mod Torvet er parkering og forretninger, som efter mit skøn nok skal klare sig.

Da jeg i sin tid kom til Odder, var der gang i udviklingen. Det kan der komme igen. Men det kommer ikke af sig selv. Skal handelslivet i Odders gågade komme i gang, må både kommune, handelsstand og andre interessenter arbejde sammen, hvilket bør kunne lade sig gøre, da der er kommet flere borgere og mere industri på egnen.

Nye tider er på vej. Vi må tænke på, at vi går en ny tid i møde. Det lokale liv får måske en større betydning, end det havde for blot et år siden. Man er blevet mere egnsbevidst.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Lokalt engageret i 50 år

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

BNBO: Fire ting du skal vide

Odder Avis

Lyd på

Annonce