Annonce
Odder Avis

Genåbning: Odder Museum genåbner med stor udstilling

Kunstneren Finn Have (billedet) lader sig inspirere af den afrikanske natur. Her er det på en skole for fysisk handicappede og albinoer. Foto: Odder Museum
Efter flere måneders nedlukning er Odder Museum fra 6. maj igen klar til at tage imod gæster.

Odder: Som en del af genåbningen af Danmark kan Odder Museum endelig slå dørene op. Og det bliver med kunstneren Finn Have som det store hovednavn.

Finn Have har gennem de seneste tre år arbejdet på et stort nyt projekt, hvorfor Odder Museum fra 7. maj kan byde velkommen til udstillingen Crossover.

Finn Have tager i udstillingen afsæt i sit engagement i byen Bukoba, Tanzania, hvor han i 2018 oprettede en kunstskole i samarbejde med en lokale organisation Kagera Youth Forum.

Annonce
Finn Have laver stramajbroderier som disse til hans nye udstilling Crossover. Foto: Odder Museum

Finn Have er en kunstner, som altid udfordrer med nye perspektiver på det velkendte, og her er Crossover ingen undtagelse. Denne gang tager han sit publikum med til et helt andet sted i verden og de bølgende danske landskaber er afløst af Tanzanias fremmedartede natur og farverige hverdagsscener fra byen Bukoba.

Vejen til Crossover

Frøet til Crossover blev sået, da Finn Have under sit første besøg i Bukoba blev opmærksom på visse ligheder mellem den form for lidt kitschet folkekunst, som blev produceret og solgt mange steder i Bukoba og en dansk tradition, som Finn Have selv kendte vældig godt, nemlig stramajbroderier. I Bukoba så han en lidt naiv fremstilling af typiske afrikamotiver, slettens store landskaber, kvinder i traditionelle klæder med krukker på hovedet og Afrikas ikoniske dyr.

De danske dyr har på udstillingen fået selskab mere eksotiske dyr såsom Zebraer. Foto: Odder Museum

Crossover-tanken opstod, da Finn Have begyndte at lege med ideen om at gengive nogle af de afrikanske motiver på de så velkendte broderier fra Danmark. Hvad sker der, hvis afrikanske kvinder erstatter bønderne i marken, eller hvis bondegårdens dyr skiftes ud med okser, zebraer og marabustorke? Det ser umiddelbart velkendt ud, men er ved nærmere eftersyn foruroligende anderledes.

Finn Have har i forbindelse med Crossover indsamlet over hundrede stramajbroderier. Mange af dem er efter udvælgelse blevet modificeret og overmalet med indtryk fra Tanzania, så de krydses og fremtræder med ny spændende billeddannelse.

Udstillingen kan ses på Odder Museum frem til 27. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

En uge med fokus på demens

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Seks borgere sagde ja til Danmark

Odder Avis

Aflyser også: Nul byfest i Gylling

Odder Avis

Spøgelsesmanden fra rådhuset er fundet

Odder Avis

Slut med at køre til døren

Odder Avis

Togbilletter lavet til kunst

Odder Avis

Rødvinsklub?

Odder Avis

Biffen genåbner med Oscar-vindere

Annonce