Annonce
Odder Avis

Genåbning og lidt forsinket gensyn

John Rosenhøj og Jens Bentzen var nogle af de første stamkunder, som dukkede op, da El Paso genåbnede tirsdag klokken 11. Foto: Carina Mayner
Kun et værtshus i Odder var åben tirsdag - og her var glæden stor.
Annonce

Odder: Der blev hverken omfavnet eller givet hånd, da værtshuset El Paso tirsdag i sidste uge genåbnede efter to måneders lockdown. Det var dog åbenlyst for enhver, at både stamkunder og tilfældige formiddagsgæster var glade for igen at være i et røgfyldt lokale med øl i hanerne - også selv om der var god plads imellem dem.

- Hej din gamle røver. Hvordan går det? Kan man købe en kold fra kælderen, selv om man ikke er stamkunde - og Sussi, gamle tøs. Hvor har jeg dog savnet dig, var blot nogle af de sætninger, som fløj igennem lokalet efterhånden som seks-otte personer ved 11-tiden fandt vej til værtshuset, som med de aktuelle corona-regler må lægge lokale til 40 personer ad gangen.

En af dagens glade kunder var Jens Bentzen, der normalt kommer på El Paso tre-fire gange om ugen, snupper en enkelt øl og så tager hjem igen. Han har i den grad savnet besøgene i Rosensgade 17.

- Man bliver på en eller anden måde venner med de andre. Faktisk har jeg savnet stedet så meget, at jeg var lige ved at ringe til Sussie. Bare for at høre hendes stemme, fortalte Jens Bentzen med et glimt i øjet og mens han drak en kop kaffe med John Rosenhøj (DF), medlem af Odder Byråd.

Han kommer også på værtshuset flere gange om ugen, og som de øvrige gæster har han savnet både besøgene og den lette tone, der er på værtshuset. Dog ikke så meget, at han har deltaget i de sammenkomster, der efter sigende har været afviklet ved et kolonihavehus under nedlukningen. Selvfølgelig udendørs og hver gang i behørig afstand til sidemanden.

- Jeg begyndte at komme her, da jeg i 2001 vendte tilbage til Odder efter at have boet i andre byer i 26 år. Først droppede jeg ind, fordi jeg flere gange om ugen skulle hente medicin på apoteket til min gamle mor. Så kunne jeg jo lige så godt sidde her og vente fremfor at stå i kø. Nu kommer jeg, fordi det er hyggeligt at tale med folk og for at få en fornemmelse af, hvad der rører sig i byen, siger John Rosenhøj.

Sussie Mikkelsen, bestyrer på El Paso, stod klar med kaffen klokken 11. Foto: Carina Mayner
Annonce

Sætter plexiglas op

Den legale afstand mellem mennesker er med de nuværende regler en meter, og sådan bliver det også i de længe savnede rammer på El Paso, hvor dagens første gæster næsten altid sætter sig i en lang række ved baren.

Fremover er hver anden stol derfor beklædt med minestrimler, så man ikke komme til at sætte sig for tæt på naboen, og i løbet af de næste par døgn vil der desuden komme plexiglas op mellem gæsterne og folkene bag disken. Som i dagligvarebutikkerne.

Det med plexiglas ved baren er ikke et krav, idet der på El Paso faktisk er mere end en meter mellem medarbejderne og bargæsterne, men for at undgå enhver misforståelse sætter ejer Jens Lysdahl Mikkelsen det op både på El Paso og i hans andet værtshus, Det Gamle Apotek, i Solbjerg.

- Reglerne er rodede, idet man ved barer skal skifte plads efter 15 minutter, mens man ved bordene må sidde i selskaber op til 10 personer. Det pjat gider jeg simpelthen ikke bede kunderne om, så jeg sætter glasset op ved baren, siger ejeren, der tirsdag var den eneste, som havde åbnet dørene til sit odder-værtshus.

Men flere er på vej, idet ejeren af Kælderen, Klaus Pedersen fortæller, at han åbner sidst på ugen eller først i næste uge.

- Jeg har brugt nedlukningen til at renovere, og det er vi ikke helt færdige med. Desuden er vi et værtshus med mange kunder efter midnat, hvor man ifølge de nuværende regler alligevel skal lukke og slukke. Så jeg ved ikke, hvor meget jeg får ud af genåbne på de nuværende betingelser. Men selvfølgelig gør jeg det, når vi er færdige med oprydningen. Vi skal jo også pleje vores dagskunder, siger han.

Det sidste værtshus i Odder, nemlig Jernbanerestauranten på Odder Banegård, var tirsdag stadig lukket helt ned, og det var ikke muligt at få fat i ejeren Svend Erik Simonsen.

- Jeg har bare kedet mig med at gå derhjemme, så det er superfedt at komme på arbejde igen, sagde besyrer på El Paso, Sussie Mikkelsen. Foto: Carina Mayner
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Skiftedag: Friskole søger ny leder

Odder Avis

Separering i Gylling skal ses efter

Odder Avis

Teaterfornøjelser på vej

Annonce