Annonce
Odder Avis

Genforening: Museum glæder sig til åbne

Odder Museum åbner igen tirsdag 9. juni. To udstillinger om genforeningen i 1920 og Odder Kommunes 50 års jubilæum er på vej. Foto: Odder Museum
Byder publikum ind fra tirsdag 9. juni. Kommunens 50 års fødselsdag skal markeres, men sikkerhed og tryghed kommer før økonomi og publikumstal.
Annonce

Odder: Den 15. juni for 100 år siden blev Nordslesvig overdraget til Danmark. Det vil Odder Museum markere, når museet igen tager imod publikum efter at have været lukket ned i næsten tre måneder.

- Vi var næsten klar til at åbne udstillingen "Grænsen er nået" med genforeningsplakater. Det er noget, vi hurtigst muligt skal have op at køre, siger museumsleder Klaus Markmann Jensen.

Han blev ligesom sine kolleger sendt hjem 12. marts, men er blevet kaldt ind for at forberede åbningen og den første arbejdsdag, mandag 8. juni. Odder Museum har lukket for publikum om mandagen, så lederen og hans kolleger kan planlægge genåbningen.

- Jeg er ved at bestille plexiglasplader, måle lokale op og lave spritstationer. Og så skal vi have nogle andre rengøringsrutiner, end vi har haft tidligere. Det forbereder jeg, og de ansatte bliver instrueret om mandagen. Vi regner med at være klar til at åbne for publikum tirsdag 9. juni på en måde, der kan være tryg og sikker for dem, siger Klaus Markmann Jensen.

Vi glæder os til samarbejdet med museets mange dygtige frivillige laug og grupper, som vi ved glæder sig til at komme i gang. Vi må tage tingene lidt ad gangen.

Klaus Markmann Jensen, museumsleder

Annonce

Styr på de frivillige

Første del af åbningen omfatter de faste udstillinger, café og museumsbutik.

- Når vi har styr på det, begynder vi på vores aktiviteter og frivilliggrupper. Hvis vores frivillige på lokalarkivet skal kunne tage imod publikum, så skal de også være instrueret i, hvordan de gør, siger Klaus Markmann Jensen.

Odder havde 50 års jubilæum som selvstændig kommune 1. april, og museet har fået støtte fra kommunen til at lave noget om sognesammenlægningen i 1970, der førte til dannelsen af Odder Kommune.

- Vi laver noget, men vi kan bare ikke holde tidsplanen. Og vores museumsforening har også fået tilskud til at lave noget om sammenlægningen, siger museumslederen.

Annonce

Ser på sommerprogram

Normalt står museet bag en række aktiviteter og arrangementer i løbet af sommeren for turister og lokale borgere.

- Vi var langt med et sommerprogram, men vi havde ikke trykt det. Jeg har selv gjort mig nogle tanker om, hvad vi skal gøre. Det begynder vi at se på, når vi alle møder ind. Det er svært for mig at planlægge, når vi ikke er samlede. Og spørgsmålet er, hvad kan lade sig gøre, og hvad kan ikke? Der er mange åbne spørgsmål. Får tyskerne lov at komme her, og får vi selv lov at rejse ud, siger Klaus Markmann Jensen.

Odder Museum vil ikke lave store aktiviteter og arrangementer fra begyndelsen. Museet venter ligesom mange andre på at høre, hvad der sker med forbuddet mod forsamlinger på mere end 10 personer, der foreløbig kører til 8. juni. Herefter er der lagt op til en lempelse.

- Vi ved ikke om folk ændrer adfærd, det vil vise sig. Sikkerhed og tryghed kommer først, så kommer aktiviteter, publikumstal og penge i kassen i anden række. Vi starter med, at der skal være ordentlige rammer, og så skruer vi op i takt med, at vi kan. Men vi kan ikke få de samme besøgstal, som vi har haft tidligere, og jeg har ikke noget overblik over, hvad situationen betyder for vores økonomi, siger Klaus Markmann Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Skiftedag: Friskole søger ny leder

Odder Avis

Separering i Gylling skal ses efter

Odder Avis

Teaterfornøjelser på vej

Annonce