Annonce
Odder Avis

Genopdag din egen baghave - fire forslag til endagsture

Kirsten Lauesen vil gerne gøre opmærksom på Ged og Grønt i Sondrup.- Jeg synes, det er en spændende og usædvanlig attraktion for Odder - ikke mindst pga. deres historie om, hvordan de kom til Danmark i hestevogn fra Holland, men også fordi, de sælger gedeprodukter, som er lidt ud over det sædvanlige.Du kan sende os din egen anbefaling på mail til odder@hsfo.dk. Arkivfoto
Odder Avis og Visit Odder samarbejder i den kommende tid om at give jer tip til gode udflugtsmål, uden at man behøver krydse kommunegrænsen.
Annonce

Odder: Din baghave gemmer på mange oplevelser, som du kan springe direkte ud i. I samarbejde med Kystlandet/Visit Odder gør vi det nemt for dig ved at bringe fire nye forslag i avisen hver uge.

Du er også velkommen til at sende nogle anbefalinger til os.

1. Skattejagt på Tunø

Der er masser af gode cykelruter i kommunen. Eksempelvis Trustrup Bakker, hvor man kan nyde udsigten, mens man kører op og ned af de mange bakker. Foto: Karen Heslinga

Tag morgenfærgen til Tunø. Husk rundstykker til sejlturen. Overfarten i sig selv er en oplevelse, da du kan være heldig at spotte både marsvin og sæler.

Man er også altid velkommen på "broen" – altså færgens styrhus – hvor du kan få en god snak med færgens kaptajn.

Når du ankommer til øen, så tag traveskoene på og gå øen rundt. Snup et skattekort på færgen eller udskriv hjemmefra fra visitodder.dk. Det kan øge motivationen for både børn og barnlige sjæle, at der hvert sted er noget at se frem til.

Gåturen kommer omkring hyggelige tanger, høje skrænter, vilde blomster og et rigt dyreliv – og selvfølgelig en utrolig udsigt. Undervejs kan du bryde turen lidt op med besøg på nogle rigtig fine badestrande. Turen rundt om øen er 8,3 km.

Der er flere steder at nyde en frokost, og bagefter kan du eksempelvis besøge Galleri Eggertart og nyde en iskaffe i den hyggelige lille have. Aflever det udfyldte skattekort hos købmanden, der kvitterer for den seje indsats med en medalje.

På havnen venter en legeplads, hvor de trætte voksne kan tage et velfortjent hvil i hængekøjerne, mens børnene leger på de mange redskaber. Der er også mulighed for at fange krabber – og lave krabbevæddeløb – inden turen går tilbage til fastlandet sidst på eftermiddagen. Overnatning er selvfølgelig også en mulighed. Et godt tip er at købe nogle af øens friske grøntsager med hjem til aftensmaden.

Eller sus ind forbi Mosters Ishus, når I ankommer til Hou. Her tilbyder de lette anretninger fra det lille køkken, så man ikke behøver bekymre sig om madlavningen efter sådan en skøn dag.

2. Gå på opdagelse i vores friske spisekammer

Sondrup Strand er et besøg værd. Foto Karen Heslinga

Vidste du, at Odder har et fødevarekort, hvor du hurtigt får et overblik over områdets mange lokale fødevareproducenter og gårdbutikker?

Med kortet i hånden bliver du bl.a. ledt forbi selv-pluk-jordbær og tap-selv-mælk. Og du kan samle ind til aftenens store grillbord.

Vis børnene, hvor mælken egentlig kommer fra på Vejlskovgaard. Kør en omvej igennem Aakær på vej mod Holtgaard, hvor du fornemmer Odders lange landbrugshistorie, inden du plukker aftenens dessert i de store jordbærmarker.

Oplev den ægte slagterstemning og vælg kød til grillen hos Hou Mesterslagter eller slagteriet på Fru Møllers Mølleri. Hos Fru Møller kan du også købe brød og tapenade til at fuldende bordet.

Er du vild med oste, bør du også kigge forbi Øko Ged & Grønt i Sondrup. På vej derfra kan du kigge ind hos Lone Landmand og Søren Sørøver ved Brandbygegaard. Her laver de bl.a. egen gin og vodka af hjemmedyrkede råvarer.

Hent selv inspiration i Kystlandets food map: https://www.visitodder.dk/spisekammer.

Følg visitodder på Facebook og Instagram og del dit bord med os ved at bruge hashtags #visitodder og #fødevarekort – vi glæder os til at se, hvad du finder på.

3. På eventyr i smukke Sondrup

Sondrup Bakker byder på en fantastisk udsigt og skiltede vandreruter, som vi bestemt vil anbefale.

Den lokale kunstner Phuc Van Dang har dekoreret sten derude med sine kunstværker – prøv at se, om du kan finde dem alle. Mens du er i Sondrup, kan en tur ned til vandet også være en oplagt mulighed. Du kan tage de smukkeste billeder, og der er rig mulighed for at fange krabber fra badebroen. Bare husk spand og krabbefiskestang. Nogle bruger hamburgerryg, men blåmuslinger er også ideelle, hvis du kan finde nogle i vandet.

Køreturen ud til Sondrup er i sig selv enestående. Vi kan også varmt anbefale den som cykeltur, men husk badebukser og håndklæde, så indsatsen kan præmieres på behørig vis med en forfriskende dukkert.

Pak også gerne en madkurv og nyd udsigten fra Udsigtshøjene i Trustrup, der ligger lige i nærheden.

Trænger du til at forkæle dig selv lidt ekstra, så tag en overnatning hos Sondrup B&B. Her kan du falde i søvn til lyden af skovens dyr og vågne i en lille skovoase. Det er utrolig hyggeligt. Ejeren Karoline Illum er samtidig keramiker, hvilket hun gerne demonstrerer i sit lille værksted. Måske falder du over en kaffekop eller krukke, som du kan købe som minde.

4. Nyd sommerlandet fra den tohjulede

Hvis der er noget at være stolt af i Odder, er det de mange cykelstier og smukke cykelruter. Derfor er en af ugens anbefalinger en frisk tur fra Odder mod Hou, videre til Saxild – og så retur til Odder (selvfølgelig alt efter, hvor du begynder).

Så hop på jernhesten med hele familien og sæt retning mod den hyggelige havneby Hou. Tag en afstikker forbi Fru Møllers Mølleri for at købe sandwich med til turen. Drej af, inden du når helt til Hou, og spis frokost ved Bjørnkær, Odders gamle borgruin. Fortsæt herefter til Hou Havn, hvor Mosters Ishus byder på diverse fristelser, du kan nyde, mens børnene fanger krabber. Mosters Ishus har udstyr, du gratis kan låne, så hele huset ikke behøver at blive pakket ned til turen.

Efter eftermiddagskaffen kan turen enten gå direkte hjem eller fortsætte ved at dreje ind ved Spøttrup og køre ad Hølkenvej mod Saxild. Her venter smuk cykeltur med marker på begge sider.

Og i Saxild anbefaler vi afslapning på stranden, en forfriskende dukkert, et spil minigolf og aftensmad hos et af områdets spisesteder, før turen – og de trætte cykelben – igen finder vej hjem.

Alt efter udgangspunkt og svinkeærinder er turen omkring 30 km.

Del dine bedste udflugtsmål

Upload billeder fra dine favoritsteder i Odder Kommune på Facebook eller Instagram.
Brug hashtag #visitodder i opslaget. Alle postede og indsendte opslag og billeder deltager i muligheden for at vinde spændende endagsture.
Nævn stedet, hvor billedet er taget – tjek gerne ind på stedet på Facebook og Instagram.
Du er også velkommen til at sende billedet direkte til VisitOdder og dele det med familie og venner.
Følg VisitOdder på Facebook og Instagram, hvor borgernes favoritsteder bliver delt. Skriv gerne kommentarer eller send et like til andres favoritsteder, hvor du selv har haft en god oplevelse, eller du som borger er mest stolt af.
Udvalgte aktiviteter og oplevelser bliver desuden bragt i Odder Avis og på VisitOdder.dk hele sommeren. /exp

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

TrygFonden sikrer selvhjælpsgrupper

Odder Avis

Energikoncern delte penge ud

Annonce