Annonce
Odder Avis

Glæde efter vaccination på plejecentre: Børn og oldebørn er på vej

Snart kommer der flere gæster på Bronzealdervej i Odder - og de bedes gå ind gennem havedørene til de enkelte lejligheder. Arkivfoto
Odder Kommune ophævede mandag besøgsrestriktionerne på kommunens plejecentre og på korttidsafsnittet.
Annonce

Odder: Faldende smittetal og det faktum, at stort set alle beboere er blevet vaccineret førte mandag til, at Styrelsen for Patientsikkerhed ophævede påbuddet om midlertidige besøgsrestriktioner på plejecentre i bl.a. Odder Kommune og på korttidsafsnittet ved Ålykkecentret.

Med ophævelsen  de midlertidige besøgsrestriktioner, er der nu ingen grænser for, hvor mange personer, der må komme på besøg hos beboerne, og det glæder Lisbeth Bonde, hvis 90-årige mor Irene Mortensen bor i en plejebolig på Bronzealdervej.

- Jungletrommerne er allerede begyndt at lyde i familien, og jeg er sikker på, at min mor indenfor ret kort tid vil få besøg af nogle af sine børnebørn og oldebørn. Nogle af dem har hun ikke set, siden Danmark lukkede ned marts sidste år, så det bliver en fest, siger Lisbeth Bonde, der sammen med sine to brødre gennem et stykke tid har været de eneste pårørende, som måtte besøge deres mor. Nu, hvor alle kan lægge vejene forbi, er der reelt mulighed for, at svigerbørn, syv børnebørn og 12 oldebørn kommer forbi.

Annonce

Fem ad gangen

Men det kommer ifølge datteren til at ske over et stykke tid og med stor hensyntagen til, at man stadig kun må være fem samlet, at man skal holde afstand, bruge ansigtsværnemidler samt gøre rent efter hvert eneste besøg. På Bronzealdervej anbefales det desuden, at alle gæster bruger beboernes havedøre til at komme ud og ind, hvis det kan lade sig gøre.


Jeg er så glad på både min mors og på familiens vegne. Specielt børnebørnene har jo savnet min mor.

Lisbeth Bonde, pårørende til beeboer på Bronzealdervej


- Det har været en lang sejt træk, og det er måske ikke helt overstået endnu. Men jeg er så glad på både min mors og på familiens vegne. Specielt børnebørnene har jo savnet min mor, siger hun.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Lokalt engageret i 50 år

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

BNBO: Fire ting du skal vide

Odder Avis

Lyd på

Annonce