Annonce
Odder Avis

Godt køb: Frimærke til flere tusinde kroner i ubeset samling

Det er dette lille stykke papir, som nu sættes til salg til en minimumspris på 2.000 kroner. Frimærket udkom i maj 1851, fire måneder efter, at Danmark fik sit absolut første frimærke. Det var et 4 Rigsmarkskilling-mærke. Bemærk, at de første danske frimærker ikke havde takker. De skulle klippes. Foto: Carina Mayner
Odder Filatelistklub købte kæmpe samling ubeset - og fandt et 2 Rigsbankskilling mærke fra 1851. Nu sættes det på auktion.
Annonce

Odder: Der vil formentlig dukke flere samlere op end normalt, når Odder Filatelistklub tirsdag 19. november holder en stor auktion. For blandt de udbudte frimærker er lidt af en sjældenhed.

2 RBS.

Helt konkret handler det om frimærket 2 Rigsbankskilling (RBS Blå), som hører til de mest populære mærker blandt de klassiske danske frimærker. Det gør også mærket - sammen med de ret beskedne oplag - til et af de dyreste. I Odder står frimærket til en minimumpris på 2.000 kroner, men auktionarius og medlem af Odder Filatelistklubs bestyrelse Ove Kjær Andersen regner bestemt med, at det vil indbringe en del mere.

- Som ved alle frimærkeauktioner kommer det an på efterspørgslen, men da mærket er så sjældent, er jeg overbevist om, at der vil komme mange bud. Så det bliver en spændende dag, siger han.

Ove Kjær Andersen med det sjældne frimærke. Foto: Carina Mayner
Annonce

Købte en hel samling

Når Odder Filatelistklub har fået fingrene i et så sjældent frimærke, skyldes det et medlem, som døde tidligere på året. Da hans pårørende skulle rydde op i hans ejendele, fandt de det helt uoverskueligt at skulle vurdere, hvad hans frimærkesamling er værd. De tilbød derfor Odder Filatelistklub at købe hele samlingen til en rimelig men fair pris.

- Faktisk boede det nu afdøde medlem på Samsø, så vi var nogle stykker, der hentede de mange frimærker. Siden har vi gennemgået dem på kryds og tværs. Det er den samling, som nu sættes på auktion, fortæller Ove Kjær Andersen, der selv fandt det sjældne 2 Rigsbankskilling helt bagest i en album, der ellers ikke var fyldt op med frimærker.

- Det gippede selvfølgelig i mig, da jeg fandt frimærket. For alle ved, at det er en sjældenhed, fortæller han.

Auktionen foregår tirsdag 19. november kl. 19.30 i klubbens lokale i Ålykkecentret i Odder. Man kan dog se de mange frimærker allerede fra klokken 17. Medlemmer er andre filatelistklubber er også velkomne til at deltage.

- Og et eventuelt overskud går til drift af vores klub, så vi kan lave endnu flere aktiviteter, fortæller formand Leif Ørndorf.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Skiftedag: Friskole søger ny leder

Odder Avis

Separering i Gylling skal ses efter

Annonce