Annonce
Odder Avis

Golfbrødre: Går på college i USA for at blive professionelle

Søren Broholt Lind øver et bunkerslag, mens hans bror Rasmus Broholt Lind ser på. Lige nu er det Søren, der spiller bedst af de to, lyder vurderingen fra hans storebror. Det er også Søren Broholt Lind, der har været inde omkring landsholdet. Foto: Søren E. Alwan
Det er lettere at kombinere sport og uddannelse i USA end i Danmark, når man har store mål om at kunne leve af sin sport. Det mener Rasmus og Søren Broholt Lind, der spiller golf for deres college.
Annonce

Odder: Mormor gav Rasmus Broholt Lind et medlemskab af Odder Golfklub, da han blev ni år. Senere begyndte lillebror Søren Broholt Lind at spille med, og de blev så bidt af spillet, at de vil være professionelle. For at forberede sig går de på college i USA.

- Det er en god idé at kombinere golf og uddannelse. Men det er svært i Danmark, siger Søren Broholt Lind.

- I USA kan vi fokusere mere på golf end på skolen, tilføjer hans bror.

Lige nu er de hjemme på en lang sommerferie i Odder, men de vender tilbage til USA i august.

- Når vi kommer hjem til Danmark om et og to år, så er vores ambition at leve af at spille golf. Vi har det bedre med den danske kultur, det kan godt blive ensomt derovre. Når man er færdig på college, er man på egne ben i USA. Teoretisk kunne det være fedt at gøre det derovre. Men praktisk er det svært, også med visum, men hensigten er, at vi gerne vil spille derovre, fortæller brødrene.

Søren og Rasmus Broholt Lind

Rasmus Broholt Lind er 22 år. Han har gået på college i USA i tre år, først et år i Kentucky og siden to år på University Of Toledo i Ohio. Han har et år tilbage og er i gang med at tage en bachelor i kommunikation og marketing.

Søren Broholt Lind er 21 år og har gået to på University Of San Francisco. Han mangler to år og studerer international økonomi.

Deres forældre bor i Odder, og begge brødre har fået scholarships. Det betyder reelt, at de får penge for at spille golf for det college, de går på. Studierne ved siden af er tilrettelagt, så de er til at overkomme.

Annonce

På højt niveau

De er vant til at træne fire timer dagligt seks dage om ugen, og når de rejser for at spille for deres college, har de selv ansvaret for at læse deres fag op.

- Mange synes, det lyder fedt, men det er også hårdt arbejde. Det er noget af det højeste amatørniveau i verden, siger Søren.

De er klar til at begynde i den nordiske liga og forsøge og komme højere op, når de vender hjem. I Danmark repræsenterer de Odder Golfklub, hvor de bruger træneren Christian Nygaard. Han har trænet brødrene i mange år, og dermed kender han dem rigtigt godt.

Rasmus og Søren Broholt Lind arbejder også med den mentale del af golfspillet.

- For to somre siden lærte jeg også, at det mentale kan rykke mig. At få styr på hverdagen og hjemmefronten, det har hjulpet mig med at få styr på de tanker, der er. Med tiden lærer man sine egne mønstre at kende. Golf er en sjov sport, det kan virkelig gå hurtigt den ene eller anden vej, hvis man ikke har fat i sig selv, siger Rasmus.

Annonce

Pauser er vigtige

- Vi har en mentalcoach tilknyttet og lærer, hvordan man håndterer træning og konkurrence og de adfærdsmønstre, jeg har. Det gør jeg rigtigt meget ud af. I golf konkurrerer man med sig selv, når man starter på første tee, siger Søren.

De arbejder også med at holde pauser.

- I USA kan du ikke vælge at tage en friuge. Så vi bruger sommeren til at mærke efter, hvornår vi har brug for en pause. Generelt er det vigtigt at slappe lidt af. Det er lige så vigtigt at være sammen med venner, gå i byen og drikke nogle øl, mener Søren.

- Jeg prioriterer mine venner mere, når jeg er hjemme. Det hårdeste har været at skulle undvære familie og venner herhjemme, men det er også fedt at have nogen at savne. Vi har snakket om, at golf er en individuel sport, man kan blive meget ensom. Og i USA er der en anden kultur, det er svært at danne helt nære relationer. Det er helt klart derfor, jeg vil starte karrieren herhjemme. Jeg er ikke golfspilleren Rasmus, jeg er Rasmus, der skal have det sjovt for at præstere, siger den ældste af de to brødre.

Søren og Rasmus Lind Broholt er hjemme i Danmark på sommerferie, men det betyder ikke ferie fra golfspillet. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Odder Avis

Coronakunst fik ministeriets støtte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Lagkage og landsindsamling

Odder Avis

Åben havelåge i en giftfri have

Odder Avis

Sponsorturnering i ekstrem varme

Odder Avis

Gratis yoga under åben himmel

Annonce