Annonce
Odder Avis

Gratis billetter og flere afgange virkede: Tunøfærgen var populær i august

Tunø har været et populært udflugtssted hen over sommeren. Det viser nye tal fra Odder Kommune, som har gjort passagertallet for august op. Foto: Carina Mayner
Sammenlignet med august sidste år steg passagertallet med 3000
Annonce

Tunø: Det var populært at tage færgen til Tunø i august.

Sommeren bød for manges vedkommende på ferie i Danmark, og det kunne også mærkes på Tunøfærgen. Her var antallet af daglige sejladser blevet sat op, og det betød, at færgen i løbet af august havde 10.729 enkeltrejsende med, fordelt på 170 afgange. Og det endda på trods af, at man sejlede med nedsat kapacitet - altså med 103 passagerer pr. afgang modsat i 2019, hvor færgen kunne medtage 196 personer pr.v afgang.

I samme periode sidste år lød tallene på 7.653 rejsende fordelt på 130 afgange.

Størstedelen af passagererne tæller naturligvis ”to gange”, da Tunøfærgen ikke har returbilletter, men kun enkeltbilletter, men stigningen kommer alligevel bag på overfartsleder Bjarne Møllgaard.


Efter lidt problemer i starten blev folk faktisk ret gode til at afbestille, hvis de alligevel ikke skulle bruge deres færgebillet til Tunøfærgen. Derfor har vi ikke sejlet med ret mange tomme pladser.

Bjarne Møllgaard, overfartsleder, Tunøfærgen


- Det er meget overraskende, men det er tal, som er baseret på vores manuelle optællinger, så den er god nok. Især middagsoverfarterne har været populære, så det er en erfaring, vi kan tage med videre, siger han.

En del af succesen skal nok også tilskrives, at færgen har været gratis i august på grund af tilskud fra staten. Den ordning fortsætter september ud.

- Samtidig har vi besluttet, at vi frem til 1. november opretholder tre daglige afgange på fredage, lørdage og søndage. Det gør vi, fordi vi i den grad har mærket, at folk har brugt Tunø gennem sommeren. Det må de gerne blive ved lidt endnu, siger han.

Annonce

Skal på værft

Dog bliver der lidt mere begrænset mulighed for at komme til Tunø i uge 43, når færgen skal på værft. Da indsættes Ternen på de daglige afgange, og den kan ikke medbringe så mange passagerer, som færgen.

Bjarne Møllgaard fortæller dog, at færgen vil blive genindsat fredag 23.  oktober om eftermiddagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

BNBO: Fire ting du skal vide

Odder Avis

Lyd på

Odder Avis

Donation: Kulturhub får støtte

Odder Avis

Masser af genbrugs-takeaway i Odder

Odder Avis

Shopping: Hjælp til butikkerne

Odder Avis

Av for den: Bilist gled ind i træ

Annonce