Annonce
Odder Avis

Grunde på Kærsangervej skal alligevel ikke sælges

Gyda Wenzel Pedersen behøver ikke længere frygte udsigten til naboer, der ville medføre risiko for flere revner i hendes hus på Kærsangervej. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Naboer beholder det grønne fællesareal - og får det endda renset fri for forurening.
Annonce

Odder: Da økonomi- og erhvervsudvalget i maj sidste år besluttede at sætte to grunde på Kærsangervej til salg efter henvendelse fra interesserede købere, havde man på rådhuset ingen idé om, hvad man satte i gang.

De geotekniske undersøgelser viste nemlig tegn på forurening, og efterfølgende har grundenes nærmeste naboer henvendt sig, fordi de frygter, at fundering og bebyggelse på grunden vil få deres hus til at slå endnu flere revner, end det allerede har gjort på grund af den porøse jord, der er i området.

- I bagklogskabens lys skulle vi ikke have sagt ja til at sælge de to grunde på Kærsangervej, sagde borgmester Uffe Jensen (V) på byrådsmødet i sidste uge.

Der kom da heller ingen indvendinger fra det øvrige byråd, så beslutningen om at sælge blev trukket tilbage med et pennestrøg.

- Vi er helt vildt lettede, og vi har jublet, siden beslutningen blev truffet, siger Gyda Wenzel Pedersen og fortsætter:

- Vi har brugt mange kræfter på at bekymre os om det her. Nu kan vi slappe lidt af igen.

Fodboldmålet får nok lov at blive stående på det grønne areal på Kærsangervej, som alligevel ikke kan sælges som byggegrunde. Arkivfoto: Særen E. Alwan
Annonce

Rent rekreativt

Men dermed slutter det ikke. For når kommunen først er blevet opmærksom på et forureningsproblem, så skal den også gøre noget ved det.

Derfor skal jorden nu renses op i en halv meters dybde, hvorefter der vil være et rekreativt område, som er helt rent at lege på.

I første omgang regnede man på rådhuset med, at udgifterne til rensning af grundene ville gå lige op med den forventede indtjening på senere salg af dem.

Da de nu ikke skal sælges, bliver det i stedet en "ren" udgift på lige godt 600.000 kroner til oprensning og forundersøgelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Energikoncern delte penge ud

Odder Avis

Skiftedag: Friskole søger ny leder

Odder Avis

Separering i Gylling skal ses efter

Annonce