Annonce
Odder Avis

Hård genoptræning hjælper: Center bliver på højskole i Hou

The Back to Life Project vil gerne blive på højskolen i Hou. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Genoptræningscenter har lavet aftale med højskole og leder også efter et hus at købe.
Annonce

Hou: Tidligere i år flyttede genoptræningstilbuddet The Back to Life Project ind på Egmont Højskolen, og parterne er klar til at fortsætte samarbejdet. Det skal dog vurderes regelmæssigt.

- De har et godt ry, men vi laver de her aftaler for et halvt år ad gangen. Vi er nødt til at sikre, at det er noget, der fungerer på en rigtig god måde, siger højskoleforstander Søren Mølgaard Kristensen.

The Back to Life Project hjælper mennesker med fysiske skader med genoptræningsforløb. Det kan være volds- og trafikofre, og de får praktisk støtte fra personer, som selv har været ude for noget lignende.

Tanken med projektet er, at deltagerne skal træne ubegrænset, for hvis de yder en ekstraordinær indsats, så giver det resultat. Manden bag, Mikkel Salling Holmgaard, blev stukket ned i 2006 og tog ansvar for sin egen genoptræning, da han følte, han fik for lidt hjælp. Ud fra sine egne oplevelser stiftede han The Back to Life Project.

Det her med ubegrænset genoptræning er et produkt, der kommer til at være i Danmark i fremtiden.

Mikkel Salling Holmgaard, The Back to Life Project

Annonce

Er i øjenhøjde

- Vi er stødt på Mikkel og projektet i andre sammenhænge i forbindelse med sommerkurser og foredrag. Når mennesker med funktionsnedsættelse møder barrierer, bliver det til handicap. Vores selvforståelse handler om at fokusere på muligheder i stedet for begrænsninger, og det samme gælder for Back to Life, siger højskoleforstanderen.

- Der er ikke langt fra tanke til handling, og de møder deres deltagere i øjenhøjde. Det er ikke en klient eller en sag, der kommer ind, det er et menneske. Der er perspektiv og tro på, at det nok skal lykkes, og der er et menneskeligt fællesskab. Vi har faciliteter, der også kan rumme, der er nogle, der træner inde i vores center og inde i Vandhalla, som ikke kun er tiltænkt vores elever. Og det kan forhåbentligt inspirere vores elever til, at det er naturligt at gå i træningscenteret, siger Søren Mølgaard Kristensen.

The Back to Life Project er organiseret som et privat firma, og det har lejet et hus i Hou, hvor deltagerne kan bo.

Annonce

Vil købe bolig

- Vi er begyndt at kigge os rundt, for vi vil gerne finde en bolig herude, vi kan eje. Det er lidt dyrt at leje. Vi er glade for, at skolen gerne vil have, vi bliver. Vi tager et halvt år ad gangen, og vi vil rigtig gerne blive. Vi vil måske også købe nogle maskiner til genoptræningen, så vi giver noget tilbage, siger Mikkel Salling Holmgaard.

Det er typisk forsikrings- og pensionsselskaber, der betaler for en genoptræningsplads, og de første kommuner er også blevet interesserede.

- Det er megafedt, at vi begynder at få de ordrer fra rundt omkring. Det er vildt interessant, men vi er også ydmyge. Det her med ubegrænset genoptræning er et produkt, der kommer til at være i Danmark i fremtiden. Vi bevæger os stille og roligt fremad, og det arbejde ser ud til at lykkes, mener Mikkel Salling Holmgaard.

Projektet blev evalueret af Det nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd i 2017, før det rykkede til Hou. Konklusionen var, at deltagerne oplever, at indsatsen rykker dem markant både fysisk og mentalt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Gaderæs i industrikvarter

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Arkæolog fortæller om vikingetiden

Odder Avis

Bedre velfærd

Odder Avis

We walk: Gå med over børnenes bro

Odder Avis

Etnisk kunst i Kunstværket

Odder Avis

Det siger partierne om budgetaftalen

Odder Avis

Børnenes budget vedtaget

Odder Avis

Flere borde til banko

Annonce