Annonce
Odder Avis

Hård træning skal blandes med fornøjelse: Leg og fællesskab er afgørende i konkurrencesvømning

Tue Zilmer netop blevet ansat som talentudvikler på fuld tid. Foto: Morten Pape
Talentudvikler Tue Zilmer vil have konkurrencesvømmerne i Odder Svømmeklub til at nyde hver eneste træning.
Annonce

Odder: Når det kommer til antal træningstimer, er der på eliteplan ikke mange sportsgrene der kan slå svømning. Børn i 4. og 5. klasse morgentræner og når gerne op på seks eller syv  træninger om ugen.


Vil vil være Danmarks gladeste klub. Glæden ved vandet og svømning skal være kernen for alle vores medlemmer. Selvom man er konkurrencesvømmer skal der være plads til at lege i vandet.

Tue Zilmer, Talentudvikler, Odder Svømmeklub


Hos Odder Svømmeklub er man klar over, at den store mængde træning er hård for krop og hoved. Derfor har man ansat 27-årige Tue Zilmer, som skal være med til at skabe et sundt træningsmiljø for de dygtigste svømmere i Odder Svømmeklub.

- Vil vil være Danmarks gladeste klub. Glæden ved vandet og svømning skal være kernen for alle vores medlemmer. Selvom man er konkurrencesvømmer skal der være plads til at lege i vandet, siger Tue Zilmer

Annonce

Fællesskab i en ensom sport

Når svømmerne ligger i det store 25 meter bassin og forsøger at slå deres egne tider, er fokus i høj grad på deres egen svømning. Den store mængde træning er nødvendig, for at svømmernes kroppe bliver vant til at bevæge sig i vandet, der er 800 gange tykkere end luft. Men ligeså snart de stikker hovedet over vandoverfladen, er det nogle andre ting, som også skal være i fokus. Nemlig fællesskabet.

- Det er vigtigt, at vi får skabt et fællesskab blandt svømmerne. Alle mennesker vil have hårde dage, hvor man ikke har lyst til at træne. I sådanne situationer vil vi have et stærkt socialt fællesskab til at løfte børnene op, når det hele er lidt træls. For vi træner hårdt, men vores filosofi er, at det også sagtens kan være sjovt at træne hårdt, siger Tue Zilmer.

Heldigvis for Odder Svømmeklub er der medlemmer nok til at skabe et fællesskab. I skrivende stund er godt 200 på venteliste til hold i svømmeklubben. Hvis Covid-19 udvikler sig positivt, vil der blive åbnet op for flere hold til de svømmelystne beboere i Odder og omegn.

Annonce
Annonce
Odder Avis

KALENDEREN

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Skolernes underskud bliver mindre

Odder Avis

Gaderæs i industrikvarter

Odder Avis

Arkæolog fortæller om vikingetiden

Odder Avis

Bedre velfærd

Odder Avis

We walk: Gå med over børnenes bro

Odder Avis

Etnisk kunst i Kunstværket

Odder Avis

Børnenes budget vedtaget

Annonce