Annonce
Odder Avis

Højskole ved Rude Strand er kommet med i det gode selskab

En milepæl er nået for Rude Strand Højskole, som nu er godkendt seniorhøjskole. Privatfoto
Den længe ønskede godkendelse som seniorhøjskole er i hus - og dermed et årligt statstilskud på 2,5 millioner kroner til Rude Strand Højskole. Pengene skal gå til endnu bedre kurser og mere personale.
Annonce

Odder: En plads i det gode selskab og en økonomisk saltvandsindsprøjtning til seniorhøjskolen ved Rude Strand. De to ting har længe stået øverst på ønskesedlen hos bestyrelsesformanden for Rude Strand Højskole, tidligere sundhedsminister Arne Rolighed.

Han har fået begge sine ønsker opfyldt. Kulturministeriet har meddelt, at Rude Strand Højskole bliver godkendt som seniorhøjskole, sådan at højskolen fra august 2020 vil være omfattet af højskoleloven. Der betyder, at skolen vil få statsstøtte på omkring 2,5 millioner kroner om året.

- Det er en meget vigtig dag for Rude Strand Højskole. Vi har fået en blåstempling af vores højskole, og samtidig bliver vores økonomi styrket med ca. 25 procent. Og det er tiltrængt, siger Arne Rolighed i en pressemeddelelse.

Annonce

Udvikling af kurser

Højskolen har i sin tre-årige opbygningsfase budt på mange markante foredragsholdere og kurser med temaer spændende fra Danmarks forhold til Tyskland over yoga og korsang til eksistentielle spørgsmål som: Hvad er meningen med livet? Tilskuddet fra staten vil blive brugt til at videreudvikle kurserne og ansætte mere personale.

På listen over fremtidsønsker står også en renovering af skolens værelser, et nyt tag og en tilbygning med flere værelser.

- Vi håber, at den anerkendelse, vi har fået fra staten i dag, vil hjælpe os, når vi søger fonde om støtte til renovering, supplerer højskolens forstander, Carsten Holvad.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Bilist alene i harmonikasammenstød

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Hvad gør du nu?

Odder Avis

61 borgere blev vaccineret på Tunø

Odder Avis

Peter fandt viceværtvejen på FGU

Odder Avis

Skiftedag: Nu er det vores landbrug

Odder Avis

Gør noget: Gå en tur

Annonce