Annonce
Odder Avis

Højskoler laver oplevelsesrute for nysgerrige østjyder: Poster med skæve videofortællinger og refleksionsopgaver

På posterne scanner man de såkaldte QR-koder med sin mobil. Posterne byder blandt andet på skæve videofortællinger om stederne, små refleksionsopgaver, som man kan diskutere med dem, man går med, og musik fra Højskolesangbogen. Pr-foto
Odder og Rude er med på en gårute, som tre østjyske højskoler har lavet med interaktive poster undervejs, der skal gøre os klogere på natur og kultur.

ØSTJYLLAND: Tre østjyske højskoler har sammen skabt Højskoleruten, der er en ny rute gennem Østjylland, som forbinder højskolerne i Aarhus, Rude Strand og Odder.

Bevæbnet med smartphone og de bedste vandresko kan man krydre sine gåture rundt i det østjyske landskab med interaktive poster, som man kan skanne med sit mobilkamera. Sammen danner posterne Højskoleruten, der er lavet på baggrund af et samarbejde mellem Idrætshøjskolen Aarhus, Rude Strand Højskole og Odder Højskole, og den nye rute skal være med til at få østjyderne til at se på omgivelserne - og sig selv - med nye øjne.

Initiativtager Søren Sinnbeck fra Idrætshøjskolen Aarhus:

- Udover at nyde den skønne rute mellem højskolerne, så byder vores poster undervejs blandt andet på skæve videofortællinger om stederne, små refleksionsopgaver, som man kan diskutere med dem, man går med, og musik fra Højskolesangbogen. På den måde er vores håb, at man ender med at blive lidt klogere på sig selv, sine medmennesker og vores smukke Østjylland.

Søren Winther Larsen, forstander Odder Højskole, ved de QR-koder, som man finder i haven på skolen. Privatfoto

Den første etape af Højskoleruten går mellem Idrætshøjskolen Aarhus og Odder Højskole og er i alt 46 kilometer lang og indeholder 12 poster. Også en i haven på Odder Højskole.

Annonce

Max 10.000 skridt mellem poster

På posterne finder man såkaldte QR-koder, som man kan skanne med sit mobilkamera. Herefter vil en højskoleansat tone frem på ens skærm og fortælle en historie om det sted, man står.


Vi ved, at flere højskoler gerne vil være med på ruten, og vi er allerede i gang med de næste etaper, så vores håb er da, at vi til sidst får forbundet langt størstedelen af alle Danmarks højskoler.


Her bliver man klogere på natur, kultur og historie og får på den måde også en smagsprøve på, hvad højskolerne blandt andet kan.

- Vi syntes, at vi alle sammen trængte til en højskolerute. Ikke kun dem, der kender højskoleverdenen i forvejen, men os alle sammen. Den nye virkelighed med Covid-19 har givet os alle blod på tanden i forhold til at opleve vores omgivelser på gåben, og her vi vil gerne give østjyderne ”et skud højskole” med på turen, siger lærer Søren Sinnbeck, der desuden forklarer, at der maksimalt er 10.000 skridt mellem hver post.

Annonce

Håber at få alle højskoler med

Fælles for alle etaperne på Højskoleruten er, at de starter og slutter ved en af landets højskoler. Og da der er i omegnen af 70 højskoler rundt i landet, er der et stort potentiale i forhold til at udfolde projektet til mere end bare Østjylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

To veje bliver spærret

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Rallyteam fik god start ved DM

Odder Avis

Ildsjæl nomineret til stor pris

Odder Avis

Stort cykelløb er aflyst

Odder Avis

Motorsport: FN Rally kører videre

Odder Avis

Øv igen: Sondrup Marked aflyser

Annonce