Annonce
Odder Avis

Han maler erindringen om rytmen i det italienske landskab

Kaare Nielsen har malet nye billeder med inspiration fra Italien. Privatfoto

Kaare Nielsen er kunstneren bag den kommende udstilling på Odder Museum. Han er optaget af, hvordan man husker indtryk og ordner dem i hukommelsen - og på lærredet.

Annonce

Odder: Årets store kunstudstilling på Odder Museum er med Kaare Nielsen. Kaare Nielsen er født i 1964 og har en stærk tilknytning til Odder-egnen. Han er en fast del af kunstnergruppen OK 18 og har både haft egne udstillinger og været gæsteudstiller hos blandt andet kunstnersammenslutningerne Guirlanden og Kammeraterne. Udstillingen på museet er et produkt af samarbejdet med Odder Kunstforening og -samling og har fået titlen "Portico" efter en serie nye oliemalerier skabt til udstillingen.

Kaare Nielsen har fundet inspirationen i den italienske region af samme navn. I oliemalerierne møder beskueren huse, træer, bakker og floder, som er de grundelementer i områdets landskab. Brydning, afstemning og stilisering af dette landskabstæppe skaber en ny orden, som gør motivet levende og virkeligt: Kaare Nielsen kalder selv dette en erindringens orden, og netop det med erindringen er et gennemgående træk i hans værker.

Annonce

At fange det flygtende nu

Kaare Nielsens ser selv sin proces som et arbejde, der handler om at befæste erindringen eller skabe noget varigt ud af det flygtende nu.

Med på udstillingen er også omkring 35 værker, hvor kunstneren har brugt sort akrylmaling på hvidt papir og arbejder med det, han kalder prototypiske motiver - for eksempel bordet, måltidet, festen eller fiskerbådene.

Udstillingen rummer desuden eksempler på nogle af de skulpturer, Kaare Nielsen har skabt gennem det seneste årti.

Der er fernisering fredag 30. november kl. 15, og udstillingen kan ses frem til 24. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

TrygFonden sikrer selvhjælpsgrupper

Odder Avis

Energikoncern delte penge ud

Annonce