Annonce
Odder Avis

Handel: Nethandel kan støtte butikker

Rikke Calmars forretning Bog & Idé får også noget ud af, at kunder bestiller online og henter hos hende. Men den bedste måde at støtte de lokale forretninger er at shoppe direkte hos dem. Foto: Mads Dalegaard
Nethandel i kædebutikker kan godt være med til at sikre arbejdspladser i Odder. Køb Odder-formand oplever, at mange tænker på at handle lokalt.
Annonce

Odder: Hver gang, man køber Højskolesangbogen på nettet og henter den i Bog & Idé på Rosensgade, får butikken noget af omsætningen. Andelen er ikke så stor, som hvis man i stedet går ned i butikken og svinger sit dankort, men Rikke Calmar er alligevel glad for, at mange bestiller og henter varer i hendes butik.

- Det er bekvemt at sidde hjemme om aften og bestille, og så får man en mail, når det er klar til at blive hentet. Bøger og spil er det, der topper, siger Rikke Calmar.

En del af Odders butikker har deres egen webshop, men andre hører til en kæde, og dermed har de ikke egen webbutik.


Min fornemmelse er, at der ikke bliver sparet på julegaverne i år.

Lars Juel, formand for Køb Odder


Den nye udgave af Højskolesangbogen er et hit. Højskoler og efterskoler køber sangbogen i pæne mængder, og interessen for fællessang har gjort noget godt for salget. Og Bog & Idé kan mærke, at salget på nettet er steget, siden corona kom til landet.

Boghandleren i Odder henter Højskolesangbogen hjem i kassevis, og højskoler og efterskoler er gode kunder. Foto: Mads Dalegaard

Hvis kunderne i stedet for at hente en bog i forretningen i Odder vælger at få den sendt hjem til privaten, går hele omsætningen til kæden, og pengene forsvinder ud af byen. Og nethandelen vokser, så der er mange kroner på spil.

Annonce

Vil støtte lokalt

- Det eskalerede under coronaen. Mange bestilte online, og én fra familien kom så og hentede pakken. Vi har mange kunder, som bevidst siger, at de gerne vil støtte de lokale butikker. Det har folk været meget bevidste om under coronaen, og det er de også nu. Vi håber, at det bliver ved, for vi har også brug for, at de handler her i hverdagene, siger Rikke Calmar.

Når kunder bestiller en bog og vælger butikken i Odder, får forretningen automatisk en mail om ordren.

- Så kan vi finde varen på vores lager eller bestille den hjem, og så sender vi en mail, når kunden kan hente varen, fortæller Rikke Calmar.

Webshops med afhentning lokalt

I en række kædebutikker kan man hente varen i sin lokale forretning i Odder.

 • Mobler.dk
 • Bog-Ide.dk
 • Intersport.dk
 • Sportmaster.dk
 • Tojeksperten.dk
 • Mary.dk
 • Matas.dk
 • Eurosko.com
 • Sport24.dk
 • Thansen.dk
 • Labtech.dk

Nogenlunde samme model bruger kæden Møblér, der også har en forretning i Odder. Her går man som kunde ind i kædens webshop og vælger først, hvilken butik i landet, man vil handle med.

- Hvis man vælger vores butik, så ryger ordren direkte hen til mig, og så bliver pengene hos os, siger Kim Søndergaard, der er sælger hos Møblér,

Annonce

Formand er optimist

Køb Odders formand Lars Juel kan kun kigge misundeligt til. Hvis man bestiller sine herreunderbukser på nettet og henter dem hos Tøjeksperten på Torvet, så ryger omsætningen til kæden.

- Der er flere og flere, der vælger at få det leveret hernede, og vi er bare et udleveringssted. Men forhåbentlig er kunderne blevet inspireret til at købe mere hos os. Vi sælger også varer fra Tøjeksperten på en skærm hernede, og det salg kommer os til gode. For butikkerne i byen er det altid bedst, der bliver handlet i butikkerne på den ene eller anden facon, siger Lars Juel.

Køb Odder har en hjemmeside, men der er ikke nogen oversigt over lokale webbutikker.

- Vi har fået lavet en hjemmeside, som vi ikke rigtigt har brugt endnu. Den kan mange ting, og det skal vi til at se på, siger Lars Juel.

I de kommende måneder skal der købes mange julegaver, og Lars Juel er optimist.

- Min fornemmelse er, at der ikke bliver sparet på julegaverne i år. Det med at være lidt ekstra gode ved hinanden skinner igennem. Online-handelen kommer til at vokse igen, men jeg har en fornemmelse af, at julesalget bliver ligesom sidste år. Det med at handle lokalt har sat sig, og det er ikke så interessant at rende rundt med mundbind i et storcenter, tilføjer Lars Juel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Hvad gør du nu?

Odder Avis

61 borgere blev vaccineret på Tunø

Odder Avis

Skiftedag: Nu er det vores landbrug

Odder Avis

Peter fandt viceværtvejen på FGU

Odder Avis

Gør noget: Gå en tur

Annonce