Annonce
Odder Avis

Har du ideer til Odder: Send dem på et kort til Louise

Projektleder Louise Holmegaard vil gerne høre, hvad borgerne mener om Torvets fremtid. Postkort med spørgsmål og svarmuligheder står i en stander foran Centralhotellet. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Odder: Skal Torvet have god plads til parkering, eller skal det måske være byens smukke plads med ensartet skiltning og belysning, der passer til arkitekturen? Byens borgere må gerne sende deres forslag på et postkort til Louise Holmegaard fra kommunens planafdeling.

Postkort med spørgsmål og flere svarmuligheder kan man finde på en stander på Torvet, og svarene bliver brugt, når Louise Holmegaard skal arbejde videre med at lave en byudviklingsstrategi for Odder. Hun leder opgaven, som er godt i gang.

Fredag aften åbnede et lysprojekt ved Banegården. Lysprojektet er en del af forarbejdet for den nye strategi. Og da der for en måned siden blev rullet græs ud på p-pladserne ved Rådhuset og lavet en grøn bypark i nogle uger, var det et eksperiment for at se, om det kunne være en god måde at binde byen sammen på. Der har også været et madmarked og et kreativt marked på Torvet og andre afprøvninger.

- Folk vil gerne have flere mødesteder. Folkeparken gav et sted at mødes, og mange kom der, siger Louise Holmegaard, der allerede har fået mange tilbagemeldinger på de forsøg, der er lavet i efteråret.

Projekt byudvikling

I 2015 lavede Odder Kommune et udvalg til udvikling af Odder Midtby. Borgere, foreninger og handlende hjalp med at udvikle forslag til initiativer. De blev samlet i et idékatalog, der indeholdt mange forskellige forslag.I 2017 anbefalede udvalget, at der bliver lavet en byudviklingsstrategi. Kommunen har sat 624.500 kroner af, mens fonden Realdania har givet 624.000 kroner fra sin kampagne "Hovedbyer - gang i hovedgaden."

Firmaet Hele Landet - Sociale Arkitekter er koblet på projektet. Desuden er der lavet en styregruppe, en følgegruppe, en projektgruppe og et bymidteforum med arbejdsgrupper under sig.

Fredag 23. november kl. 17-20 er der stor afslutningsfest for bymidteforum på Centralhotellet.

De mobiler boder har også stået i den midlertidige park på rådhusets parkeringsplads. Fremover skal de være på Torvet. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Borgerne skal sikre handelen

Udgangspunktet for hele arbejdet med midtbyen er dystert nok. Analyser og prognoser fra Institut for Center-Planlægning viser, at webhandel kan gå ud over mange handelsbyer.

- Det er ikke sikkert, der er butikker nok om 10 år, hvis vi ikke gør noget. Derfor skal vi have en strategi, en vision for byen. Borgerne er også nødt til at bruge byen for at give den liv og værdi. Hvis de ikke kommer til de forskellige markeder, der er lavet, kommer det ikke til at ske igen, siger Louise Holmegaard.

De postkort og andre tilbagemeldinger, hun får, bliver brugt til at evaluere de tiltag, der har været lavet, og næste år bliver byrådet præsenteret for byudviklingsstrategien.

Der er allerede tænkt nogle tanker om at dyrke forskellige miljøer. Det rekreative miljø kan udvikles langs Odder Å, og bag banegården ved Remisen og op mod Vitapark kan der udvikles et kreativt miljø.

Kommunen satte med stor succes to små trampoliner op for nogle år siden. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Vil lave forsøg med Torvet

Omkring Torvet og Rosensgade kan der laves et raffineret bymiljø med gode opholdsarealer og mindre biltrafik og parkering på Torvet. Endelig er der et robust bymiljø med handel omkring Kvickly.

- Strategien skal ikke kun handle om de fysiske rammer, men også om de sociale og organisatoriske. Odder er en hilse-by, mange kender hinanden, og vi vil alle sammen gerne være sociale på en eller anden måde og mødes. Strategien skal være en dynamisk plan, der holdes liv i, så vi kan tilføje elementer. Vi vil gerne lave flere afprøvninger, og vi får rigtigt meget respons på dem, siger Louise Holmegaard.

På Torvet står der lige nu fire mobile torvehuse, og i den kommende tid bliver der pyntet op med lys.

- Man har brug for en plads af en rimelig størrelse, som man kan rydde fuldstændig. Der er nogle små barrierer som parkeringspladserne og springvandet. Man kunne lave et forsøg med at spærre Torvet for parkering, men det, forventer vi, vil give modstand, siger Louise Holmegaard.

Der vil blive arbejdet med at lave belysning på Torvet op til jul. Foto: Søren E. Alwan
Louise Holmegaard vil gerne høre borgernes bud på, hvad der skal ske på Torvet. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Etnisk kunst i Kunstværket

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Det siger partierne om budgetaftalen

Odder Avis

Flere borde til banko

Odder Avis

Motorcyklist stak af fra politiet

Annonce