Annonce
Odder Avis

Hawaii-stemning i lystbådehavnen

Vind var der ikke noget af, men derfor kan man godt bevæge sig rundt på havet på et board. Blot er stand up paddle-board. Foto: Yilmaz Polat

Windsurfere i Hou fik rig lejlighed til præsentere deres nye sup-boards ved Havnens Dag

Annonce

Hou: Efter godt en måned med solskin og blå himmel over Østjylland sørgede et totalt skydække og mangel på vind lørdag for en luftfugtighed som i troperne. Det holdt nu ikke folk fra at nyde den årlige Havnens Dag i Hou Lystbådehavn.

Ganske vist var der ikke så mange gæster som de tidligere år, men de, der kom forbi, fik mulighed for at prøve ting lidt ud over det sædvanlige.

Bl.a. havde bådelaugets windsurfing-klub ladet sejlene blive hjemme og i stedet medbragt fem nye sup-paddleboards. Sup, eller stand up paddling, går ud på, at man på sit board padler sig frem fremfor at benytte sig af sejl. Og det var der rig lejlighed til at prøve i Hou, idet kystens vand var nærmest spejlblankt.

- Stand up paddling er den hurtigst voksende sport inden for vandsport, så vi viser med glæde folk, hvad det går ud på i det stille vejr. Og de, som hellere ville have prøvet et board med sejl, kan forsøge sig med vores simulator, der ligger på land, fortalte Pernille Tang Kristensen, udvalgsformand og sup-instruktør i klubben.

SUP

Stand up paddleboarding, også bare kaldet SUP, er en relativt ny vandsport, der stammer fra Hawaii. SUP er en afart af surfing, hvor udøverne står op hele tiden - også mens de venter på bølgerne. Samtidigt holder de en paddel for at komme frem.Sporten er kæmpestor i USA, hvor der menes at være flere SUP-entusiaster end wind- og kitesurfere.I Hvide Sande har en stor flok surfere kastet sig over den nye dille. Den kan nemlig udøves, når det ikke blæser nok til de andre typer surfing.Med SUP kan man både nyde naturen og få sved på panden. Der bliver brugt masser af energi på at padle og holde balancen. Mave-, skulder- og lårmuskler bliver styrket og pulsen kommer op, når man padler løs.

Willy Johannsen viste otte-årige Oscar Degn, at der er hår på et blad - og at der i havvandet lever en masse små dyr. Foto: Yilmaz Polat
Annonce

Kiggede på plankton

Stille vejr eller ej. Selv om vejret er lummert, foregår der altid masser af ting under havoverfladen. Det fik gæsterne mulighed for at opleve i biolog Willy Johannsens telt, hvor der var opstillet flere avancerede mikroskoper.

- Nej, se! Der er små dyr i vandet, lød det bl.a. fra otte-årige Oscar Degn, da han fik lov til at kigge i noget indsamlet vand.

Bagefter viste Willy Johannsen ham et billede af de forskellige plankton, han havde set. Andre gæster viste han noget udstyr, som kan opsnappe alle de lyde, der findes i havet.

Sammen med Keld Linaa og Else Jørgensen fra Dyngby arbejder Willy Johannsen i øjeblikket på, at der med tiden kan etableres et slags Havets Hus i Hou. En mulighed kan være, at det etableres i samarbejde med Aarhus Universitet, hvis studerende i dag må helt til Rønbjerg, hvis de skal have adgang til det samme udstyr.

- Foreløbig har vi fået en klækkelig sum af Velux Fonden samt selv skudt penge i udstyret. Og bliver det til noget, skal turister og gæster selvfølgelig også have adgang til det, sagde han.

Tidligere på dagen var der dyst om at fange den største krabbe. Senere hyggede andre børn sig med at fange de små dyr - bare sådan for sjov. Foto: Yilmaz Polat
Mange gæster ved Havens Dag benyttede sig af en tur i det blikstille hav. Foto: Yilmaz Polat
En pattegris måtte lade livet ved Havnens Dag. Foto: Yilmaz Polat
Havnens Dag Hou. Foto: Yilmaz Polat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Energikoncern delte penge ud

Odder Avis

Skiftedag: Friskole søger ny leder

Annonce