Annonce
Odder Avis

Her foldes forfatterdrømme ud

Pigerne på ungdomsskolens forfatterspirer-hold har det til fælles, at de lider af skrivekløe og elsker gode historier. Både dem, de selv skriver og dem, der omgiver dem på bibliotekets hylder. Foto: Anya Wissendorff
Otte piger mødes en gang om ugen for at blive bedre til at skrive - og måske en dag få udgivet noget selv.
Annonce

Odder: Hvordan arbejder en forfatter? Hvordan udtænker man et plot og udvikler en karakter? Og hvad gør man, hvis man har skriveblokering?

Det er blandt andet noget af det, otte piger på Ungdomsskolens "Forfatterspirer"-hold bliver klogere på. For pigerne har det til fælles, at de elsker bøger, og de elsker at skrive.

- Det er rigtig sjovt at skrive og mødes med andre, der også synes, det er sjovt. Og så kan man få hjælp, siger 14-årige Felina My Johansen.

Pigerne læser tit op af deres egne historier, når de eksempelvis har lavet en øvelse, og selvom ikke alle synes, at det er det sjoveste i verden at skulle læse op, så er det nemmere, når man er blandt de andre forfatterspirer.

- Det er ikke grænseoverskridende at læse op for denne her gruppe, fordi man får så meget ud af det med konstruktiv feedback på det gode og det dårlige ved ens ideer, siger Cecilie Wissendorff Hansen, der også er 14 år.

Forfatterspirernes favoritter

Hvilken bog er den bedste, du har læst?

Det spørgsmål stillede vi de otte forfatterspirer. Læs hvad det svarede:

Alba Søs Johansen: En Flænge i Himlen.

Clara Thyrring-Bennetzen: After-serien.

Sofie Jensen: Alt eller Intet.

Nanna Slyngborg Morbjerg: De Ualmindelige.

Ida Christensen: Grænsen til Trafallas.

Cecilie Wissendorff Hansen: Doktor Jekyll & Mr. Hyde.

Felina My Johansen: Læser næsten ikke, men skriver til gengæld meget.

Eva Munk: Harry Potter og Fønixordenen.

Annonce

Så kom Harry Potter

Det er Eva Munk, der underviser pigerne et par timer hver tirsdag aften. Hun er cand. mag. i litteraturhistorie og har skrevet speciale i young adult-litteratur.

Og det er netop en af de genrer pigerne læser mest af - selvfølgelig toppet af sci-fi og ikke mindst fantasy, som har været dominerende på boghylderne, siden underviserens yndlingsbøger om Harry Potter første gang ramte boghylderne i slutningen af 90'erne.

- Fantasy er bare fedt, forklarer Ida Christensen på 15 år, der drømmer om at blive forfatter.

- Fantasy er, hvad jeg har læst hele livet, tilføjer Nanna Slyngborg Morbjerg, inden de otte piger mister interessen for at tale med en journalist.

For det er bare så meget mere spændende at tale om bøger med hinanden.

Otte piger mødes en gang om ugen med underviser Eva Munk (bagerst til højre). Hun kan lære dem noget om, hvordan man udvikler karakterer og laver et godt plot. Og hvordan de måske kommende forfattere kommer igennem en skriveblokering. Foto: Anya Wissendorff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Etnisk kunst i Kunstværket

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Det siger partierne om budgetaftalen

Odder Avis

Flere borde til banko

Odder Avis

Motorcyklist stak af fra politiet

Annonce