Annonce
Odder Avis

Hit med en million: Skatere vil have flere ramper og mere synlighed

19-årige Declan Bourke er en af de unge skatere fra Odder, der kiggede forbi skaterbanen, da der lørdag var ekstra ramper at lege på. Han drømmer om, at skaterbanen på Bisgaardsvej i fremtiden består af mere end rampen i baggrunden. Foto: Michael Svenningsen
Foreningernes Dag skulle forsøge at skaffe kommunens foreninger flere medlemmer. Og mange lagde vejen forbi Spektrum.

Odder: En skaterbane med ramper. Den ene, som står ved multibanen er alt for lille. De unge mangler et sted, hvor de kan mødes og dyrke deres interesse.

Sådan lyder et af flere input til det kommunale budget, der er tikket ind på Odder Kommunes Facebook side.

Lørdag eftermiddag mødte avisen nogle af de drenge, der drømmer om meget mere end den ene rampe, der lige nu er placeret mellem rugbybanen og basketbanerne på Bisgaardsvej.

Annonce

- Jeg skater rigtig meget, men der mangler nogle flere ramper her i Odder. Bare en betonpark a la den, de har i eksempelvis Jelling, siger 19-årige Declan Bourke.

Han og en håndfuld andre unge knægte med løse bukser, slidte sneakers og hoodies er samlet på Odder Kommunes eneste skaterbane, som faktisk bare en en enkelt rampe.

Koster en million eller to

I anledning af Foreningernes Dag er mulighederne for at øve tricks på de firhjulede skateboards dog udvidet med flere transportable ramper, som den professionelle skater Kim Batiste har taget med til anledningen.

- En betonskaterpark kan fåes for omkring en til to millioner kroner afhængig af størrelsen. Det kunne man sagtens få plads til her bag ved basketbanen, siger Kim Batiste.

En betonskaterpark kan fåes for omkring en til to millioner kroner afhængig af størrelsen. Det kunne man sagtens få plads til her bag ved basketbanen.

Kim Batiste, skater

Han har været i Odder flere gange inviteret af ungdomsskolen, for at gøre opmærksom på, at der faktisk er mulighed for at skate i Odder.

- Men vi kunne godt bruge lidt hjælp til at få samlet skatermiljøet, siger Declan Bourke.

På den måde kunne det måske også være nemmere at argumenter for, at byrådet skal finde pengene til en bedre skaterpark, når der skal lægges budget.

Kim Batiste (t.h) er medlem af den olympiske skatingkomité og så bruger han meget tid på at rejse rundt i landet med sine mobile skaterramper og undervise unge skatere. Ifølge ham vil det koste en til to millioner at etablere en betonskaterpark, som Declan Bourke og hans venner kan få mere glæde af den den ene rampe, der i dag udgør Odder Kommunes skaterbane . Foto: Michael Svenningsen

Næste udfordring bliver så at få kommunens børn og unge til at finde vej til skaterbanen, for man skal være lidt kendt i Odder for at vide, at den ligger der.

- Det kan godt være, vi skal være lidt bedre til at skilte, erkender Malene Lykke Scharling, der er kultur- og fritidskonsulent i Odder Kommune.

Sammen med Morten Grauff, der er ansat i projektet "Fælles om Ungelivet" i Odder Kommune, har de arrangeret foreningernes reklamedag.

Annonce

Tab af frivillige og medlemmer

21 primært folkeoplysende og frivillige foreninger har taget imod tilbuddet.

Uden på parkeringspladsen lokker både Odder Hoops, tennisklubben og spejderne.

Multihallen er fyldt med bordtennis, boksning, karate, gymnastik og alt mulig andet, mens hallen er gjort klar til håndbold.

- Formålet med dagen en at hjælpe foreningerne i gang igen, så vi er rigtig glade for at så mange er med, og håber selvfølgelig, at de kan se en mening med det, så det kan blive en fast tilbagevendende begivenhed, siger Malene Lykke Scharling.

Både hun og Morten Grauff ærgrer sig dog over, at Odder IGF Fodbold i sidste øjeblik meldte fra, så opvisningsbanen står tom hen.

- Vi ved at flere foreninger har mistet både medlemmer og frivillige under corona. Særligt de yngste årgange er ikke rigtig kommet i gang, så det er rigtig dejligt, at der er mange, der har lagt vejen forbi i dag, siger Morten Grauff.

Annonce

Indsatsen værd

En af dem, der kan nikke genkendende til det er Lasse Kjær, der er træner for nogle af de yngste håndboldspillere.

- Vi har den seneste uge haft inviteret de yngste skoleelever til håndboldkaravane. Det har heldigvis givet mange nye medlemmer, siger han.

Fireårige August Sehested Kjær fylder måske ikke meget i et håndboldmål, men han gør, hvad han kan. Lørdag brugte han hele formiddagen i hallen sammen med sin far Lasse Kjær, der er træner for de mindste i Odder Håndboldklub. Foto: Michael Svenningsen

Også lørdag har flere lagt vejen forbi.

Samme fortælling kommer fra Odder Bordtennisklub, hvor træner den 17-årige træner Mathias Pors Ilsøe.

- Jeg håber, vi kan lokke flere spillere til klubben, siger træneren, der nu selv spiller i BTK Viby.

- Vi vil gerne vise bordtennissporten frem og vise, at det handler om mere end at spille "Rundt om bordet", siger bordtennisklubbens formand Mogens Nielsen, der i dagens anledning har inviteret et par af de rigtige dygtige spillere fra BTK Viby, som ofte er der de mest ambitiøse Odder-spiller sikrer sig mere træning.

Mathias Pors Ilsøe brugte lørdagen på at gøre reklame for sin sport. Han håber at skulle træne flere nye elever i Odder Bordtennisklub i den nye sæson, der starter mandag. Foto: Michael Svenningsen

Om det lykkes bordtennisklubben og de øvrige klubber og foreninger at skaffe flere medlemmer efter Foreningens Dag vil nok vise sig de kommende uger, hvor der er sæsonstart mange steder.

Og måske kan dagen også kaste en skaterpark og måske en mere formel skaterklub af sig.

Tilbud er der i hvert fald nok af for både drenge og piger i alle aldre.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Biffen viser "Venuseffekten"

Annonce
Annonce
Odder Avis

Kom til juleudstilling på den Gamle Station

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

En læser undrer sig: Hvordan kan fitnesscenter sende regninger ud med fem års forsinkelse?

Odder Avis

Ordentlighed i planlægningen udbedes, tak!

Odder Avis

Vi vil være vagthund

KOMMUNALVALG

Se kortet: Her bor den nye kommunalbestyrelse i Odder

Odder Avis

Afgående seniorrådsformand: Fremmødevalg viste sig at være en god beslutning

Odder Avis

Spændingen er udløst: Caroline og Reece fra Dyngby blev årets nybyggere

Odder Avis

Prisen på tv-pakker stiger, til gengæld kan alle se TV2 News

Odder Avis

Puk Damsgård får højskoles pris Den Gyldne Grundtvig 2021

Odder Avis

16 meter langt målebånd fik ikke den ønskede effekt: Udvalg vil sende omstridt byggeri i høring

Odder Avis

Hvordan viser man sin protest mod højt byggeri? Man finder et 16 meter langt målebånd frem og hænger det op midt i byen

Odder Avis

Seniorrådet er igen fuldtalligt

Odder Avis

FGU bygger ud men mangler elever

Odder Avis

Kom til foredrag om nationalitet

Odder Avis

Nemmere, billigere og pænere: Hvem sagde, at den grønne omstilling var besværlig?

Odder Avis

Hjælp nu dine unger til at blive set i trafikken, så de kan komme sikkert frem

Odder Avis

Parteringsdrab kan sende samlever i fængsel på livstid: Har erkendt at han slog Freyja ihjel

Odder Avis

Valg til seniorråd: Stemmeprocenten højere end nogensinde

Odder Avis

Vil du begraves uden religiøse indslag, så er der nu hjælp at hente

Odder Avis

Se det nye byråd: Her er alle, der er valgt ind i kommunalbestyrelsen

Odder Avis

Brodebat: Vind i sejlene for modstanderne - det øger håbet om, at vi kan få lov til bevare naturen og passe bedre på hinanden og på miljøet

Odder Avis

DF fik læsterlige klø: Vælgerne tog flugten

Annonce