Annonce
Odder Avis

Hjælp med at klargøre ålegræs til Horsens Fjord

Skuddene monteres på søm med jerntråd. Dykkere vil placere dem på 1,5 til 2,5 meters dybde på udvalgte steder i Horsens Fjord, bl.a. ved Bisholt og ved Alrødæmningen. Foto udlånt af Odder Kommune.
Restaureringsprojektet går nu i gang med den praktiske del, og du kan hjælpe.
Annonce

Odder: Horsens, Hedensted og Odder Kommuner samt lokale foreninger med interesse for Horsens Fjord har fået grønt lys af Kystdirektoratet til at lave to restaureringsprojekter i Horsens Fjord. Det drejer sig om udlægning af sten samt udplantning af ålegræs. Nu går projektet med at udplante ålegræs i gang. Ålegræsset dæmper blandt andet sandvandring, giver skjul til smådyr og fisk, og forbedrer fjordens selvrensende evne.

I sidste uge blev de seks felter, hvor der skal udplantes ålegræs, afmærket. Fra onsdag 1. juli til fredag 3. juli arbejdes der med at montere ålegræsskud på jernsøm for derefter at udplante dem på fire pilotfelter og et hovedfelt.

Basen ligger ved stranden ud for Øster Bisholtvej nr. 17 ved Bisholt Strand på den sydlige side af Horsens Fjord, hvor man kan hjælpe til med at klargøre ålegræsset.

Annonce

Her plantes

Pladsen vil være besat fra kl. 8 til 16 de tre dage og måske også ind i weekenden. Horsens Kommune har stillet toilet, borde og bænke op. Herfra vil der så blive sejlet ud til de seks felter i fjorden. I Odder ligger felterne vest for Alrødæmningen og øst for Sondrup Strand. Lokalt er det den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening og Odder Sportsfiskerforening, der leder arbejdet. Andre naturinteresserede er dog også velkomne til at være med til at montere ålegræs på søm. Yderligere oplysninger og tilmelding: Jan Karnøe, mobil 2170 4913 eller jankarnoe@gmail.com.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Testbil bliver i Odder

Annonce
Annonce
Odder Avis

Øv: Økohave er også lukket

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Ensomheden uden for boblen

Odder Avis

Det er tankevækkende, at klimakonsekvenser og hensyn til natur tilsyneladende viger til fordel for vækst i Odder Kommune

Odder Avis

Nytårskur på coronamåden

Annonce