Annonce
Odder Avis

Hundredvis trodsede regnen og bød letbanen velkommen til Odder

Hvorfor klippe snore, når Letbanen binder os bedre sammen? Regionrådsformand Anders Kühnau (tv), borgmester Uffe Jensen (V) og Keld Hvalsø (EL), der er formand teknisk udvalg i Aarhus Kommune, var alle med til at forbinde Odder Kommune med Aarhus med en stor rød sløjfe. Foto: Morten Pape

Flere hundrede mennesker trodsede regnvejret for at fejre åbning af strækningen mellem Odder og Aarhus.

Annonce

Odder: Den røde løber blev drivvåd, og snorene blev bundet sammen inde i toget, da der lørdag formiddag var officiel åbning af Letbanens strækning mellem Odder og Aarhus.

På grund af silende regnvejr blev hele arrangementet flyttet ind i et togsæt, som er opstillet på perron et i dagens anledning. Egentlig var det meningen, at det blot skulle stå klar til fremvisning for dagens gæster, men efterhånden som regnen tog til, rykkede næsten alle ind i toget.

Det gjorde dagens talere også, og de havde alle kun godt at sige om, at strækningen nu er åben, og at det vil forbinde Odder med både Aarhus, Skejby og nu også Lisbjerg på en helt by måde.

- Jeg var med for 14 dage siden, da Letbanen kørte for første gang, og det var nærmest en helt magisk tur. Nu er Odder forbundet med ikke kun Aarhus H, men også universitetet, Aarhus Teater og ikke mindst Skejby, hvor mange jo arbejder. Det har taget lang tid, men jeg vil gerne takker borgerne i Odder for deres tålmodighed, sagde borgmester Uffe Jensen (V), der ligesom Keld Hvalsø (EL), formand teknisk udvalg i Aarhus Kommune, inviterede aarhusianerne til også at vende næsten mod Odder.

- Det har jeg i hvert fald gode erfaringer med, og jeg kender turen på skinnerne, idet jeg engang var kæreste med en pige fra Odder. Hun er nu min kone, sagde Keld Hvalsø, der også gav sit eget parti Enhedslisten en del af æren for, at der overhovedet er kommet en letbane.

- Det var nemlig vores parti, der for år tilbage foreslog, at man skulle genetablere sporvognene i Aarhus. Det er sket nu, sagde han.

Der var trængsel i den togstamme, hvor invielsen af strækningen foregik. Foto: Morten Pape
Annonce

Ingen saks

Taler ved dagens åbning var også regionrådsformand Ander Kûhnau (S), der fremhævede, at Letbanene mellem Odder og Aarhus bliver det første regionale tranportmiddel, der forbinder to kommuner i Østjylland. Snart kommer også strækningen til Grenaa til.

- Det gør mig glad, at vi på den måde kommer til at stå med en investering i fremtiden, når den både er effektiv, tilgængelig og grøn, sagde gegionrådsformande, før han bandt snoren mellem Aarhus og Odder sammen med en rød sløjfe. For lørdag formiddag blev der ikke klippet snore.

Regnen dæmpede festlighederne på Odder Banegård en smule. Og ingen kunne føle sig sikre, idet vandet dukkede op alle steder. Selv inde i toget. Foto: Morten Pape
Odders borgmester Uffe Jensen (V og Keld Hvalsø (EL), formand teknisk udvalg i Aarhus Kommune, tog imod de mange morgengæster, som der var ca. 250 af. Foto: Morten Pape
Den røde løber blev pjaskvåd. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

TrygFonden sikrer selvhjælpsgrupper

Odder Avis

Energikoncern delte penge ud

Annonce