Annonce
Odder Avis

Hurra: Odders smukkeste skolevej blev indviet

Borgmester Uffe Jensen (V) fik hjælp af 4y fra Vestermarkskolen, da broen over Stampmølledalen blev åbnet. Foto: Morten Pape
To bydele i det vestlige Odder er nu forbundet med en 90 meter lang bro over Stampmølledalen
Annonce

Odder: Det var børn, som klippede snorene, og borgmester Uffe Jensen (V), der kaldte broen for ”Børnenes Bro”, da den nye bro over Stampmølledalen onsdag blev åbnet for gående og cyklende trafik. Avisens udsendte vil nu opfordre alle til at lægge vejen forbi den nye bro.

For flot, nærmest majestætisk, smyger den 90 meter lange bro sig tværs over ådalen, hvor Stammøllebækken løber i bunden, og som adskiller det eksisterende ”Odder Vest” med nybyggerkvarteret Bendixminde, der ad åre skal rumme 400-500 nye boliger.

Hurra for den nye bro. Børnene holdt behørig corona-afstand, da de skulle råbe hurra. Foto: Morten Pape

Nogle af nybyggerne er allerede flyttet ind det nye kvarter, og det er deres børn, som fra dags dato har en både nemmere og mere sikker skolevej. Snupper børnene en pause midt på stålbroen, kan de kigge 10 meter nedad og få øje på bækken - og vender de blikket horisontalt, vil de opdage, at de tilbageværende trækroner faktisk er ganske tæt på.

Dyrere end forventet

Den nye bro ender ifølge borgmester Uffe Jensen at koste 9,35 millioner kroner, hvilket er 1,8 millioner kronere end budgetteret.

- Det er naturligvis ærgerligt, når noget bliver så meget dyrere, end vi havde budgetteret med, og især når det drejer sig om så stort et beløb. Men vi er undervejs løbet ind i udgifter, som vi ikke havde set komme. For eksempel ekstra pælefundering, skridsikker overflade på brodækket og ændring af belysningen, så den ikke forstyrrer naturen. Alt det kigger vi på, når det endelige regnskab kommer i løbet af et par måneder, siger han.

- Jeg ved ikke, om broen med tiden skal have et andet navn, men foreløbig kalder jeg den Børnenes Bro. Men den er meget andet, og faktisk tror jeg, at den med tiden kan blive et helt nyt vartegn for Odder, sagde borgmesteren, der fik hjælp til at klippe snore af elever fra 4y fra netop Vestermarkskolen.

Selv om åbningen af Børnenes Bro på grund af corona-restriktioner ikke blev den fest, han havde håbet på, havde enkelte borgere fundet vej til begivenheden. Blandt andre Nina Bredsdorff-Larsen, som bor i Solbrinken.

Hun er enig med borgmesteren i, at broen binder hele vestbyen sammen på en ny måde.

- Vi har gået tur i det her område i mange år, men nu kan vi også komme omkring på cykel. Det glæder jeg mig meget til at få afprøvet, sagde naboen, der kalder broen for ”en fryd for øjet”.

Så langt gik 10-årige Ali Alshara fra 4y ikke. Han har ikke rigtig nogen mening om broen, men som beboer i netop Bendixminde glæder han sig til at afprøve den.

10-årige Ali Alshara er et af de børn, som bor i Bendixminde. Han glæder sig til at afprøve den nye skolevej. Foto: Morten Pape

- For tiden bliver jeg kørt i skole af minde forældre. Men det kan da godt være, at jeg skal til at gå eller cykle i stedet, sagde han og blev supleret af klassekammeraten Alberte Kvist Flarup, der bor på den anden side.

Banni, en engelsk springer spaniel fra nabolaget, havde i dagens anledning taget sin ejer med til broindvielse. Han hedder Klaus Hansen og er glad for, at de daglige gåture med hunden ikke altid behøver foregå nede i ådalen, hvor stien visse steder er ganske stejl. Foto: Morten Pape

- Jeg havde ikke hørt om broen før i dag. Men nu skal jeg helt sikkert ud og cykle på den en af dagene, sagde hun.

Annonce
Annonce
Odder Avis

KALENDEREN

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Skolernes underskud bliver mindre

Odder Avis

Gaderæs i industrikvarter

Odder Avis

Arkæolog fortæller om vikingetiden

Odder Avis

Bedre velfærd

Odder Avis

We walk: Gå med over børnenes bro

Odder Avis

Etnisk kunst i Kunstværket

Odder Avis

Børnenes budget vedtaget

Annonce