Annonce
Odder Avis

International turnering udskudt: Møder stor forståelse fra alle

Medarrangør Torben Hahn Nygaard er afklaret med, at det er den rette beslutning at udskyde turneringen. Han bestræber sig nu på at gøre turneringen endnu bedre næste år. Foto: Mathias Mundbjerg
Det store kørestolsrugbystævne Qufora Egmont Open bliver først holdt i 2021. Det er konsekvensen af regeringens beslutning om at lukke landet ned for at begrænse coronasmitten.
Annonce

Hou: Der bliver ikke noget Qufora Egmont Open i slutningen af måneden. Den internationale kørestolsrugbyturnering er udskudt til marts næste år som følge af faren for spredningen af corona-smitten.

- Vi er selvfølgelig ærgerlige, men også meget afklarede. Efter regeringens anbefalinger i fredags var vi allerede ret sikre, og de skærpede anbefalinger mandag bekræftede bare, at det ikke var forsvarligt at gennemføre turneringen, siger Torben Hahn Nygaard, der er en af hovedmændene bag turneringen.

Anbefalingerne fra i fredags lød blandt andet på, at man skulle aflyse eller udskyde arrangementer, som havde en stor risiko for at bidrage til at sprede sygdommen. Den kategori hører Qufora Egmont Open i høj grad under, da turneringen skulle have haft deltagelse af 20 hold fra 12 forskellige lande.

- Og derudover ventede vi også officials fra blandt andre Israel, Spanien, Belgien og Østrig, siger Torben Hahn Nygaard.

Annonce

Holdene bakker op

Med lidt over to uger til turneringen skulle være startet, var der allerede købt flybilletter til de udenlandske officials. Dermed kommer udskydelsen også til at koste nogle penge, men det skal arrangørerne nok få løst.

- Vi har mødt stor forståelse både fra vores hovedsponsor og de andre sponsorer, og ved fælles hjælp skal vi nok finde ud af at få dækket omkostningerne, så vi ikke ender med et underskud, siger Torben Hahn Nygaard.

Forståelsen gælder også de mange udenlandske deltagere, som skulle være rejst til Danmark for at spille.

- Vi har allerede været i kontakt med mange af holdene, og de bakker op om beslutningen og er interesserede i at komme og spille, selvom det først bliver om et år, siger medarrangøren.

Selvom arrangørerne er afklarede med, at det er den rigtige beslutning, de har truffet, er de naturligvis ærgerlige over, at deres store forarbejde er spildt. Men det skal nok snart gå over.

- Når vi lige kommer ordentligt ud på den anden side, er jeg sikker på, at det bare giver endnu mere motivation og energi til at lave en endnu bedre turnering, end den oprindeligt ville være blevet, siger Torben Hahn Nygaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Energikoncern delte penge ud

Odder Avis

Skiftedag: Friskole søger ny leder

Annonce