Annonce
Odder Avis

Intet arbejde i syv måneder: Corona har taget hans job

Johnny Pedersens firma Eddison har så få kunder, at det efterhånden kan mærkes på pengepungen Foto: Nicolai Andersen
Eventbranchen er ramt hårdt på ordre. Så hårdt at en virksomhed i Odder kun har haft én enkel ordre siden 11. marts, hvor Danmark lukkede ned.

Ørting: - Jeg kan huske, at jeg havde kørt de første kasser ind med udstyr til frivillighedsfesten. Indtil jeg så fik at vide, at jeg godt kunne pakke sammen igen, for frivillighedsfesten var blevet aflyst.

Frivillighedsfesten han henviser til, er den fejring af kommunens frivillige, der skulle have været fejret 6. marts, men som blev aflyst seks timer før showtime på grund af de første af mange coronaaflysninger.

Ordene er Johnny Pedersens. I 18 år har han gennem sit firma Eddison leveret lys, lyd og meget mere til events landet over. Men som for så mange andre blev den dag i marts 2020 en skelsættende dato.

- Da jeg havde pakket tingene fra frivillighedsfesten ind i lastbilen igen, uden de overhovedet havde været i brug, væltede det i de efterfølgende dage ind med aflyste ordre. Og siden har jeg faktisk kun haft én mindre ordre. Ellers har alt stået stille. Jeg havde ordre for langt over 500.000 kroner. De forsvandt nærmest på et splitsekund, siger Johnny Pedersen

Udskiftning af oliefyret må vente

Selvom Danmark i store dele af sommeren havde færre restriktioner end tidligere, fik det ikke andelen af events til at stige. Eksempelvis aflyste man i Odder den årlige byfest.

Den store mangel på ordre har sat sine spor økonomisk, og hos Johnny Pedersen må visse udgifter venter til coronaen, forhåbentlig, er fortid.


Jeg håber inderligt på en normalisering når vi rammer næste sommer. Jeg håber selvfølgelig på at det bliver før. Men jeg tør ikke tro på det

Johnny Pedersen


- Jeg skal have skiftet mit oliefyr på lageret til noget mere rentabelt, da det er alt for dyrt at have kørende som det er nu. Men det må simpelthen vente, da jeg ikke har råd til at lægge de penge, det koster at få lavet. Så lige nu har jeg elvarmere til at køre, hvis det bliver lidt for koldt, siger Johnny Pedersen.

Den 11. marts havde Johnny Pedersen kørt de første kasser ind i Spektrum. Han måtte dog hurtigt køre dem hjem igen. Foto: Nicolai Andersen 

Ifølge ham er de økonomiske problemer en generel ting for branchen i øjeblikket, og han lever selv af freelancejobs af forskellig karakter.

Annonce

Aldrig oplevet noget lignende

Med 18 års erfaring i branchen har Johnny Pedersen aldrig haft så lidt at lave. Arrangørerne tør ikke planlægge noget af frygt for at måtte aflyse, og som restriktionerne er lige nu, kan der ikke tjenes penge, når så få mennesker må deltage i eventuelle arrangementer. Det er skruen uden ende.

- Jeg må bare sige, at jeg aldrig har oplevet noget lignende. Jeg har intet at lave. Førhen har der været perioder uden mange opgaver, men så har der alligevel altid været små ting her og der. Nu er der bare intet, siger Johnny Pedersen.

Som det ser ud nu, er udsigterne for Eddison og Johnny Pedersen, at der er enkelte ordre i foråret 2021. Ordre som Johnny Pedersen langt fra er sikker på, bliver til noget. Det har de seneste måneder vist ham.

Personligt har han hovedet rettet mod bedre tider i sommeren 2021.

- Jeg håber inderligt på en normalisering, når vi rammer næste sommer. Jeg håber selvfølgelig på, at det bliver før. Men jeg tør ikke tro på det, siger Johnny Pedersen.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Aflyser også: Nul byfest i Gylling

Annonce
Annonce
Odder Avis

Slut med at køre til døren

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Spøgelsesmanden fra rådhuset er fundet

Odder Avis

Togbilletter lavet til kunst

Odder Avis

Rødvinsklub?

Odder Avis

Biffen genåbner med Oscar-vindere

Odder Avis

Stadig jazz, men nyt orkester

Annonce