Annonce
Odder Avis

Jakobi ringede med klokken: Ny borgmester håber på bredt samarbejde

Lone Jakobi (S) indtog mandag for første gang borgmesterens plads i byrådssalen - en plads, hun kommer til at udfylde de næste fire år. Foto: Odder Kommune
Efter mandagens konstitueringsmøde er alle formandsposter i Odders nye kommunalbestyrelse fordelt. Venstres Finn Thranum fortsætter som formand for det sociale område.

Odder: Det blev ikke ytret mange politiske holdninger, da den nyvalgte kommunalbestyrelse i Odder Kommune mandag var samlet i byrådssalen for at konstituere sig. Mødet var da også overstået på under en time.

Ganske som det sig hør og bør, var eneste punkt på dagsordenen nemlig at få fordelt de mange poster, der spænder fra borgmesterposten til, hvem der fra 1. januar skal repræsentere Odder Kommune i for eksempel Hjemmeværnets Distriktsudvalg. Eller være suppleant.

Vi skal finde løsninger sammen og fortsætte med at have et bredt samarbejde hen over midten. Det giver kontinuitet.

Lone Jakobi (A), borgmester

Alle "udnævnelser" foregik ved, at den nyvalgte borgmester Lone Jakobi (S) læste op af et alenlangt papir, der rummede de aftaler om poster, som var lavet på forhånd.

Annonce

Også den, at Venstres Finn Thranum bliver formand for det kommende Udvalg for Sundhed og Voksne - han er den eneste fra den borgerlige V-K-opposition, som får en udvalgs-formandspost.

På trods af tronskifte fortsætter Venstres Finn Thranum (V) som udvalgsformand for det sociale område. Foto: Carina Mayner

- Jeg vil gerne takke specielt Venstre og Konservative for jeres imødekommenhed under forhandlingerne. Det er vigtigt, at I bakker op. Vi skal finde løsninger sammen og fortsætte med at have et bredt samarbejde hen over midten. Det giver kontinuitet, sagde Lone Jakobi, da alle poster var blevet formelt fordelt.

Valgt af Venstre

Finn Thranum fortalte efter konstitueringen, at han er glad for at blive valgt til formand for Udvalget for Sundhed og Voksne, der bliver afløseren for sundheds-, social- og forebyggelsesudvalget, som han er formand for i dag. At det bliver netop ham, skyldes ikke flertallet bag konstitueringen, S, SF, R og EL, som blot havde tildelt pladsen til Venstre, så så valgte ham.

- Vi får masser at se til i den kommende periode. Blandt andet skal vi arbejde med det merforbrug, vi oplever indenfor det specialiserede område samt sundhed og omsorg. Forvaltningen er allerede i gang med at finde løsningsmodeller, sagde han.

De øvrige formandsposter i den nye kommunalbestyrelse går til Kresten Bjerre (R), der bliver formand for Udvalget for Klima og Plan, Ditte-Marie Thejsen (EL), som får formndsposten i Udvalget for Børn og Skole samt SF'eren Marianne Hundebøll, der kan kalde sig formand i Udvalget for Kultur og Fritid.

Annonce
Odder Avis

Alex Pedersen åbner Tour de Himmelfart

Annonce
Odder Avis

Succes for U-17 rytter: Alma vandt hårdt grus-løb

Annonce
Odder Avis

Der er kommet en ny mand i spidsen for arbejdet med at gøre Kattegatforbindelsen til virkelighed

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Kære bilist, kør en anden vej. Nu kommer pullerterne op på Torvet

Odder Avis

EU-hæren vil også tabe krige, som den selv skaber: Soldater vil komme hjem i kister - det skal vi også stemme om den 1. juni

Odder Avis

Forældre, lærere og pædagoger skal lære børn og unge om de første digitale skridt

Odder Avis

Mød en omvandrende super-sosu: Katrine finder hele tiden nye opgaver

Odder Avis

Palæstina Film Festival handler om håb, kærlighed - og viljen til at overleve

Hedensted/Juelsminde Avis

Hedensted og Odder får hver otte millioner til lokal udvikling: Hør hvordan du kan bidrage til at fordele pengene

Odder Avis

Husker du Errol Garner?

Odder Avis

Kom til fyraftenskoncert med Grandivi

Odder Avis

Der er frivillige og så er der Vibeke Bjerregaard Iversen

Odder Avis

Bare rolig, Færgebyen er på vej: Men først skal der laves en særlig væg til at holde på kajen

Annonce