Annonce
Odder Avis

- Jeg har lært så meget af Sanne

Sanne Salomonsen har betydet rigtig meget for Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen, der har hovedrollen i musicalen "Sanne - The Musical", som spiller i Aarhus Musikhus i næste uge. Foto: Kasper Kristoffersen.
Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen fra Odder har siden september turneret land og rige rundt i rollen som Sanne Salomonsen i "Sanne - The Musical". I denne uge kan hun opleves i Musikhuset i Aarhus.
Annonce

Odder: - I starten følte jeg virkelig, at jeg skulle træde langt ud over min egen comfort zone, men langsomt fortog fornemmelsen sig. Især da Sanne Salomonsen sagde god for min performance.

Det bliver lidt af et antiklimaks, når Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen søndag 15. december for sidste gang optræder som Sanne Salomonsen i "Sanne - The Musical" i Aarhus Musikhus. For efter 58 forestillinger er den aldrende rockmama vokset helt ind under huden på den unge musicalperformer. Og hvordan skal Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen nu pludselig kunne lægge hende fra sig igen?

Forestillingen havde premiere i Tivoli 19. september efter halvanden måneds intensive prøver. Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen havde dog forberedt sig til karrierens første hovedrolle siden foråret.

Jeg havde en god barndom i Odder med masser af musikalske udfordringer. Det kommer mig til gode i dag.

Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen, hovedrolleindehaver i "Sanne - The Musical."
Annonce

Mere sex

Mens hun portrætterer den voksne Sanne fra 1981 og 12 år frem, spiller Andrea Gadeberg Heick og Gry Trampedach mindre roller som henholdsvis den helt unge Sanne og Sanne efter 1993.

- Da jeg fik rollen, forberedte jeg mig ved at tage timer i talelære og sang for at nørde hendes stemme og karakter. Desuden så jeg tonsvis af interviews og koncertklip med Sanne Salomonsen, ligesom jeg læste alt, hvad jeg kunne finde om hende, fortæller Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen, der ved præcis, hvornår hun første gang fornemmede, at karakteren Sanne var en del af hende selv.

Det skete under den endelige audition sidst i februar, hvor Sanne Salomonsen ganske uventet dukkede op.

- Sanne sagde, at jeg gjorde det godt, men at hun savnede noget mere sex og vildskab. Og så tog pokker ved mig, så da jeg skulle synge "Kød og Blod", som jo er ret erotisk, gav jeg den fuld gas. Jeg lå vist nærmest på bordet og sang, husker Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen og nævner med et glimt i øjet, at de lyttende mænd pludselig vågnede.

- Og jeg fik rollen, griner hun.

Annonce

Stor rolle venter

Som alle ved, er Sanne Salomonsen meget andet end sexet, og det brugte det unge talent fra Odder så de kommende måneder på at snuse til sig. I dag føler hun nærmest, at hun bliver Sanne, når hun får cowboystøvlerne på og bliver sminket.

- Og så alligevel ikke. Efter så mange forestillinger føler jeg nok mere, at Sanne er en del af mig forstået på den måde, at noget af hendes personlighed vil følge mig, så længe jeg lever. Eller sagt på en anden måde: rollen har givet mig mere selvtillid, så jeg fremover bedre vil kunne være mig selv i det, jeg laver. Det har været en fantastisk rejse, og jeg har lært rigtig meget af Sanne Salomonsen og i øvrigt også af at spille en så fremtrædende rolle i en forestilling. For som hovedrolleindehaver bærer man en stor del af ansvaret for den samlede succes, siger Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen, der agter at holde et halvt års fri fra musicalverdenen, når tæppet går ned for sidste gang i musikhuset. Ikke at hun er træt af sit karrierevalg - men det er jo altid godt at lære noget nyt.

- Jeg vil stadig tage ud og spille med de bands, jeg nu er knyttet til. For musik er nu engang mit liv. Men det næste halve år vil jeg bruge på at uddanne mig til ICI Coach. Herefter venter en rolle, som endnu ikke er offentliggjort, i en stor musical til efteråret 2020.

Sanne - The Musical

Instruktør: Martin Lyngbo. Dramatiker: Line Mørkeby. Scenograf: Benjamin La Cour. Koreograf: Peter Friis. Kapelmester: Joakim Pedersen. Producent: Langkjær Entertainment & Live Nation.
Medvirkende: Andrea Heick Gadeberg, Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen, Gry Trampedach, Mathilde Norholt, David Owe, Joakim Tranberg, Henrik Launbjerg og Jesper Paasch m.fl. samt fire musikere.
Musicalen varer ca. 2 timer og 30 minutter. Har været spillet i Tivolis Koncertsal, Vejle Musikteater, Odeon i Odense, Aalborg Kongres & Kulturcenter og Musikteatret Holstebro.
Fra 10.-15. december lægger Musikhuset Aarhus scene til forestillingen.

Tre gange Sanne. Fra venstre Gry Trampedach, Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen og Andrea Heick Gadeberg. Foto: Flemming Krogh
Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen mærker straks, at hun træder i karakter som Sanne Salomonsen, når hun kommer i cowboystøvlerne og får parykken på. Hun spiller hovedrollen i "Sanne - the musical", som spilles i Musikhuset i næste uge. Pressefoto: Miklos Szabo
Sangen "Kød og blod" symboliserer had-kærligheds-forholdet mellem Sanne Salomonsen (Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen) og Mats Ronander (David Owe), som er hendes livs største kærlighed. pressefoto: Miklos Szabo
Annonce
Annonce
Odder Avis

Coronakunst fik ministeriets støtte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Lagkage og landsindsamling

Odder Avis

Åben havelåge i en giftfri have

Odder Avis

Sponsorturnering i ekstrem varme

Odder Avis

Gratis yoga under åben himmel

Annonce