Annonce
Odder Avis

Jubilæum: Èn gang lystfisker altid lystfisker

Niels Jørgen Nielsen tager til kysten et par gange om ugen for at fiske. Foto: Lars Aarø
Niels Jørgen Nielsen har været medlem af Odder Sportsfiskerforening i 70 år.
Annonce

Odder: Der blev uddelt både en indgraveret glasplade og et løfte om gratis medlemskab resten af livet, da Odder Sportsfiskerforening i februar afviklede sin årlige generalforsamling.

Manden, der blev hyldet, var Niels Jørgen Nielsen. Han har været medlem, siden han som 12-årig blev tvunget til at melde sig ind i den dengang fem år gamle forening.

- Vi var nogle knægte, der fangede alt for mange af de ørreder, som foreningen havde sat ud i Stampmøllebækken. Det faldt nogle af medlemmerne for brystet, når vi nu ikke bidrog til fællesskabet. Så vi meldte os ind og kunne nu fiske frit i bækken sammen med en voksen. Kontingentet var fem kroner om året, husker Niels Jørgen Nielsen.

Dengang lavede han selv sine fiskestænger af et stykke bambus købt hos gartneren og en stykke hyldetræ til håndtag.

Linen blev købt hos Søren Madsens Isenkram. Men kun 10 meter ad gangen, for det var, hvad en ung knægt havde råd til. Så det var en stor dag, da drengen fra Odder havde fået bundet 100 meter sammen.

Odder Sportsfiskerforening

Odder Sportsfiskerforening blev dannet på en stiftende generalforsamling 1. februar 1945 og er dermed en af landets ældste sportsfiskerforeninger.

Medlemmernes interesser spænder fra medefiskeri i søer over kystfiskeri og havfiskeri til fiskeri i Odder Å og dele af Rævs Å.

Der holdes klubaftener hver tirsdag fra januar til juni og igen fra august til december. Aftenerne består primært af kystfiskeri og hygge i lokalerne ved Stampmøllen på Stampmøllevej 57 i Odder.

Foreningen har i årenes løb arrangeret rejser til blandt andet Grønland, Island, Canada, Sverige og Norge.

Den råder over fiskeretten til Odder Å og dele af Rævs Å. Åerne er ikke store, men de har en god bestand af hav- og bækørreder. Medlemmerne er blandt andet med til at etablere gydebanker for Odder Ås stamme af ørreder.

Foreningen råder over to både, som er til fri benyttelse for medlemmerne.

Annonce

Har lavet blad i 34 år

Hvad der startede som næsten et tvunget medlemskab af Odder Sportsfiskerforening for den nu pensionerede typograf, kom i de følgende 70 år til at betyde rigtig meget for Niels Jørgen Nielsen.

Han har gennem alle årene været meget aktiv i foreningen og har blandt andet i 34 år været redaktør af klubbladet. Papirudgaven blev sidste år droppet, fordi alle relevante oplysninger alligevel blev lagt ud på foreningens hjemmeside.

Som altid bruger Niels Jørgen Nielsen også tiden på klubaftenerne i klubhuset ved Stampmøllen – og så på at fiske mindst et par gange om ugen. Mest ved kysten.

- Jeg er ikke en mand med mange fritidsinteresser, og derfor har jeg altid ladet lystfiskeri og dermed også Odder Sportsfiskerforening fylde meget. Foreningen råder ganske vist ikke over det bedste fiskevand, men til gengæld har vi altid haft et supert klubliv med hyggelige aftener i vores hus, med udflugter til både ind- og udland og med konkurrencer af og til, fortæller lystfiskeren, der selv har sine yndlingssteder både ved kysten og ved Odder Å.

Annonce

Røverhistorier og fest

- Her har vi stadig fiskeret, fortæller Niels Jørgen Nielsen, der ikke vil fremhæve en oplevelse med fiskestangen frem for andre.

Jo, måske nok overfor andre lystfiskere, men måske i forvisning om, at en kvindelig journalist uden nævneværdig fiskerfaring alligevel ikke vil forstå, holder han sig til den sikre:

- Jeg er 81 år og har problemer med ryggen. Det betyder, at jeg ofte kun kan stå ved kysten og kaste i en times tid. Men ved du hvad? Når noget bider på, så oplever jeg stadig den samme sitren af spænding, som jeg gjorde som 12-årig – uanset om det ender med en fangst eller ej, siger han.

Selv om Odder Sportsfiskerforening blev dannet i februar 1945, vil medlemmerne først markere jubilæet til august, nærmere betegnet lørdag 22. august, hvor medlemmerne inviterer til åbent hus ved klubhuset i Stampmøllen.

Den dag vil de fortælle røverhistorier, fremvise deres mødested samt byde på fadøl og pølser.

Niels Jørgen Nielsen fik en øl, en indgraveret glasplade og frit medlemsskab resten af livet, da han i februar kunne fejre 70 års jubilæum som medlem af Odder Sporsfiskerforening. Her ses han sammen med formand Christian Kjeldsen. Privatfoto
Niels Jørgen Nielsen med glaspladen, som han fik overrakt på generalforsamlingen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Energikoncern delte penge ud

Odder Avis

Skiftedag: Friskole søger ny leder

Annonce