Annonce
Odder Avis

Julen varer lige til sommerferien: Butik bliver nødt til at bygge helt ny pakkeshop til de flittige netkøbere

Brugsuddeler Jens Møller Poulsen fra Dagli'Brugsen i Hou gør klar til at udvide. Der skal være plads til flere pakker, og flasketerminalen flyttes. Foto: Hans Jørgensen
Forretning fortsætter med at vokse, så det bliver nødvendigt at bygge om efter sommerferien. Brugsuddeler forventer, at der kommer endnu flere kunder, efterhånden som Hou vokser.

Hou - Sidste års coronanedlukning fik mange til at besøge webbutikker på internettet, og det er de ikke holdt op med. Det er en af grundene til, at Dagli'Brugsen snart begynder at bygge om.

- Vi plejer at have travlt med pakker til jul, men julen er ikke stoppet. Der kommer stadig lige så mange pakker. Folk har fundet ud af, at det er meget bekvemt at sidde derhjemme og shoppe, siger brugsuddeler Jens Møller Poulsen fra Dagli'Brugsen i Hou.


Annonce

Hou er populær.

Jens Møller Poulsen, brugsuddeler


Samtidig med nedlukningen var mange borgere nødt til at arbejde hjemmefra, og det smittede af på, hvor mange kunder, der gik ind i forretningen på Søndergade.

- For vores type butik var det meget gavnligt. Nogle er blevet tvunget til at handle lokalt, og de har fået øjnene op for, at det var ret godt, siger Jens Møller Poulsen.

Ring efter pakken

I dag ringer man på en klokke ved indgangen til lageret, hvis man vil have udleveret en pakke. På den anden side af indgangen er der også varemodtagelse, og området er efterhånden blevet en flaskehals.

Nogle gange er der endda så lidt plads, at det er nødvendigt at sætte paller med varer ind i selve butikken. Noget skulle ske, og Dagli'Brugsen har omsider fået de nødvendige tilladelser på plads.

- Vi laver en pakkeshop bag kasse 1. Samtidig laver vi en låge, som vi kan bruge i spidsbelastninger, hvor kunderne kan hente pakker uden at gå ind i butikken. Og så laver vi en helt ny flaskemodtagelse, forklarer brugsuddeleren.

Sådan ser den nye flaskemodtagelse ud, når man kommer fra Skolegade. Der bliver også adgang fra Søndergade. Illustration: Dagli'Brugsen

Det betyder, at kunderne ikke skal ind i butikken for at sælge tomme ølflasker og dåser. Og at butikken slipper for, at våde ølpletter via fødder bliver slæbt ind i selve butikken.

Annonce

Brug for plads

Ændringerne giver mere lagerplads, og det er nødvendigt i en Dagli'Brugs, der vokser. Sidste år fik forretningen et rekordresultat, og fremgangen fortsætter, selv om mange af kunderne nu kører fra Hou for at møde deres vante kolleger i stedet for at sidde hjemme ved skrivebordet og arbejde og så gå ned i brugsen for at handle.

- På fire år er vi gået fra 16,9 til 21 millioner kroner i omsætning. Første halvår i år har vi en vækst på 800.000 kroner i forhold til samme periode sidste år, siger Jens Møller Poulsen.

Han forventer, at udviklingen vil fortsætte, så omsætningen på sigt kan nå helt op på 28 millioner kroner.

Annonce

Hou er populær

En ny bydel, Færgebyen, er på vej til at blive bygget på selve havneområdet. Desuden er der også et byggeri på vej lige overfor Dagli'Brugsen på den anden side af Søndergade, hvor der i dag ligger to forfaldne huse.

Ejendomsmæglerne får heller ikke sved på panden, når de skal sælge byggegrunde, for efterspørgslen er god.

- Vi får snart 90 nye husstande eller deromkring lige i nærheden af butikken. Hvis de lægger halvdelen af deres omsætning hos mig, så kan vi mærke det. Færgebyen bliver et trækplaster uden lige, det er en fantastisk placering. Der bliver også bygget helt vildt i Hou Strandpark. Hou er populær, konstaterer Jens Møller Poulsen.

Byggeriet af flaskemodtagelse og pakkeshop begynder 2. august, og det skal være færdigt til 10. oktober, som er Dagli'Brugsens fødselsdag.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Aakær Gods – det mest uvenlige gods i Danmark

Annonce
Annonce
Odder Avis

Overklasse, arbejderklasse og arbejdsløse er der nok af i Odder Sogn: Så bliver det ikke mere gennemsnitligt

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Slap dog lige en lille smule af: Humoristiske trafikskilte skal få bilister til at slippe speederen på de små sommerhusveje

Odder Avis

Hæder til markant erhvervsmand: Byens første el-konge fik borgerne til at se lyset og har fået vej i industrikvarter opkaldt efter sig

Odder Avis

Veteranfolket på tur med de ældre

Odder Avis

Kroens kælder kan rumme alt: Under krigen blev her skjult nedskudte krigsflyvere, nu ligger fine vine og venter på at blive smagt

Odder Avis

Tunøfærgen sejler ikke onsdag, men der er livline til de, der ikke kan undvære øen en dag

Odder Avis

Massakre på naturen: Hvad skete der lige med de vilde blomster, der gjorde mig glad på mine gåture?

Odder Avis

Bistrobeats byder på Kronborg på værftet

Sport

Herredouble skaffer den første danske badmintonsejr ved OL

Odder Avis

Familien Padkær hyrer Ghita Nørby og Mikkel Beha til at besøge deres have: - Vi vil gerne være med til at brede kulturen ud

Odder Avis

Frivillig - for hvem?

Odder Avis

Vi runder Rathlousdal – en gåtur til herregården med fortællinger

Odder Avis

Skuespiller flyttede hjemmefra, før han fyldte 17 år: Det er ikke fordi, jeg forbander min hjemby

Odder Avis

Bilist overså knallert i rundkørsel

Odder Avis

Av min arm: En brækket albue har været med til at give flere oplysninger om foto fra en sygehusindvielse i 1950'erne

Odder Avis

Forretningsmodeller gør dig skarpere

Odder Avis

Eigil er klar til at stå tidligt op mange gange under OL: Vil heppe foran fjernsynet, når sønnen spiller badminton

Brædstrup Avis

Tag på skattejagt i Horsens, Odder, Tunø og Juelsminde: Sommerpræmierog vind stor sommerpræmie

Odder Avis

Mød Snøvsen: Bison-baby blev afvist af sin mor - det giver fast arbejde til hel familie

Odder Avis

Lokalplanerne tager ikke henyn til de enorme mængder af overskudsjord, der opstår, når der bygges

Odder Avis

Der er behov for en klar og tydelig handicappolitik i Odder Kommune

Odder Avis

Naboer til det gamle badehotel: Nu skal kommunen altså opføre sig ordentligt i stedet for at hjælpe ejerne med at sælge dyrt

Annonce