Annonce
Odder Avis

Kæledyr i en coronatid

Vores kæledyr har om nogen nydt godt af hjemmearbejde og mere tid med familien. Hunde, katte, kaniner og så videre har fået fuld valuta ud af deres ejere. Nogle familier har sågar fået flere kæledyr på matriklen, så deres nuværende hund eller kat har fået en legekammerat.

Når man skal introducere et nyt kæledyr i familien. så er det vigtigt at tage højde for følgende ting: Hunde accepterer oftest en ny hundehvalp og ser det som en spændende ny legekammerat. Ældre hunde kan endda live voldsomt op, når en ny hvalp introduceres.

Katte derimod kan være lidt mere tricky og syntes ofte, at en ny killing er træls og irriterende. Med tiden lærer katte dog at acceptere en ny, men man kan ikke på forhånd spå om udfaldet.

Man får oftest den bedste harmoni i ens dyrehold ved at få kæledyrene lidt i etaper. To hundehvalpe fra samme kuld er desværre sjældent en god løsning. Så er det bedre at vente et-to år med at få den næste, så rollefordelingen er på plads. To hunde giver meget glæde, både for ejeren og i særdeleshed for hinanden. Med flere hunde i husstanden er der også mulighed for, at man kan få sin ”egen” hund og træne denne. Dette ses ofte i familier med større børn, hvor en af børnene får ansvaret får sin egen hund og tager denne til træning og udstillinger/konkurrencer/jagt til stor glæde og fornøjelse for alle. Bladet ”Hunden” har netop kørt en serie, hvor de fortæller om unge mennesker og deres hund. Det kan være en jagthund, udstilling, opdræt, agillity med videre. En sund og aktiv fritidsinteresse for børn og unge mennesker.

Valg af køn kan også godt være en udfordring. To hunde af samme køn kan godt leve sammen uden problemer, men begynder der at opstå konflikter, bør man lade den ene neutralisere. Hvilken en af dem bør besluttes i samråd med en adfærdskyndig dyrlæge eller veterinærsygeplejerske. Har man en af hvert køn, og ønsker man ikke hvalpe, bør man enten kastrere hanhunden eller sterilisere tæven. Alternativt skal de adskilles i den periode (ca. tre-fire uger) en løbetid kan vare.

Kattekillinger kan godt anskaffes parvis, katte accepterer nemmere en kuldsøskende end en helt ny kat. Har man valgt en af hver køn, vil jeg så anbefale at få neutraliseret dem begge. Dette er mere ud fra princippet om, at alle katte bør neutraliseres, medmindre de skal indgå i avl.

Kæledyr indbyder til mere udeliv, så hermed en opfordring til coronavenlig motion med sine hunde i skove, parker og på gader og stræder. Husk at samle efterladenskaber op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Lang testkø ved Spektrum Odder

Odder Avis

Endelig vågner byen igen

Odder Avis

Tid til at kigge frem mod nye tider

Odder Avis

BNBO: Fire ting du skal vide

Annonce