Annonce
Odder Avis

Køb Odder-formand: Forlænget lukketid er træls

Lars Juel er gået i gang med at opgradere sin butik og ser frem til, at der kommer kunder igen. Arkivfoto: Martin Ravn
Tøj- og modeforretningerne brænder inde med udsalgsvarer. Køb Odders formand krydser fingre for, at alle har noget at stå imod med.

Odder: Ligesom sine kolleger havde Køb Odders formand Lars Juel håbet, at alle byens butikker igen kunne åbne dørene 7. februar. Derfor er regeringens melding om tre ugers forlænget lukketid hård.

- Det er surt, men det var måske også forventet. Hellere det end at lukke op for så at lukke ned igen. Det ville ikke være til at bære. Men nu kommer vi helt hen til foråret, før vi må åbne. Når hele februar går, så skal vi åbne på en anden måde; ikke med udsalg, men med forårsvarer. Vi skal til at lave plads til de nye varer, selv om vi ikke har solgt de gamle, siger Lars Juel, der selv har en herretøjsbutik på Torvet.


Annonce

Jeg krydser fingre for, at alle har lidt at stå imod med.

Lars Juel, formand Køb Odder


Ifølge Køb Odders formand kommer butikker med sæsonvarer til at mangle indtægter fra udsalget - og det slet ikke sikkert, at udsalgsvarerne kan sælges senere. Det er forretninger med tøj, sportstøj, sko og andre moderelaterede varer, der især bliver berørt.

- Jeg krydser fingre for, at alle har lidt at stå imod med. For der er nogle varelagre, der skal afskrives en del på. Det er værst for dem, der har det lidt svært i forvejen. Den største udfordring lige nu er likviditetsproblemer, hvis man ikke har penge på bogen, siger Lars Juel.

Tag med kyshånd

Fredag blev der offentliggjort en hjælpepakke med låneordninger og udskydelse af betalingen af A-skat og AM-bidrag netop for at hjælpe virksomheder med likviditetsproblemer.

- Det er meget forskelligt, om man kan bruge ordningerne, men man skal tage imod det, der trods alt er, med kyshånd, siger Køb Odders formand.

Han er selv gået i gang med at opgradere sin forretning. Det gør han for at få en butik med et nyt og fint udtryk til genåbningen. Men også for at holde sig selv i gang og have noget at se frem til.

- Jeg har holdt mig en god lang pause, det har været alle tiders. Hvis man nu skal vende tingene om, så kan man spørge: hvornår får vi ellers mulighed for at gøre det - hvis man ellers kan lade være at gå og stresse over situationen. Men nu er jeg også klar til at komme i gang. Derfor er jeg i gang med at få renoveret nogle ting og få malet det, jeg ellers aldrig får malet. Og nogle af tingene finder jeg på, fordi jeg har tid til det nu, siger Lars Juel.

Annonce

Iskold beregning

Han har selv overvejet, om butikken skulle lave en ordning med click & collect, hvor kunderne kan bestille varerne og selv hente dem. Det er nemlig helt legalt, og en del forretninger i Odder sælger varer på den måde.

- Der er nogle, der er gode til det. Det er en iskold beregning, om det kan svare sig. Vi har lavet nogle hurtige beregninger, og vi tør ikke gamble med det. I foråret var der også nogle, der fik fingrene i klemme, siger Lars Juel.

Køb Odder har tænkt sig at gøre en indsats for, at kunderne vender tilbage til de lukkede forretninger i Odder, når de får lov at åbne.

- Vi har gang i en markedsføringsstrategi, og så kan jeg appellere til folk om at væbne sig med tålmodighed. Så er vi toptunede og klar til at åbne - forhåbentlig 1. marts, siger Køb Odders formand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

En uge med fokus på demens

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Seks borgere sagde ja til Danmark

Odder Avis

Aflyser også: Nul byfest i Gylling

Odder Avis

Spøgelsesmanden fra rådhuset er fundet

Odder Avis

Slut med at køre til døren

Odder Avis

Togbilletter lavet til kunst

Odder Avis

Rødvinsklub?

Odder Avis

Biffen genåbner med Oscar-vindere

Annonce