Annonce
Odder Avis

Købmandspar siger jobbet op men bliver på øen

Købmand Claus Døssing vil bruge mere tid på sin øl- og ciderproduktion, så derfor skal der findes en ny købmand på Tunø. Arkivfoto: Morten Pape

Claus Døssing og Maiken Rosenqvist mener, at Tunø rummer alt, hvad en børnefamilie har brug for.

Annonce

Tunø: Med kun fire elever indskrevet på Tunø skole og tre, der modtager hjemmeundervisning, er der langt mellem børnene på Tunø. Men det afskrækker ikke Claus Døssing og Maiken Rosenqvist, der har boet på øen siden 2013.

Tværtimod har parret, der driver Tunø Købmandsgård, besluttet at blive på Tunø, også når de til januar 2020 forlader jobbet som købmandspar.

- Vi har sagt vores job på købmandsgården op, fordi det faktisk er ekstremt hårdt i sommerhalvåret, hvor vi skal op og bage klokken 3 og først lukker butikken helt ned kl. 20. Det er et hårdt liv, når man har tre børn på henholdsvis to, fire og syv år, siger Claus Døssing, der har planer om at intensivere sin produktion af øl, vin og cider, når han og Maiken Rosenqvist forlader købmandsgården.

Annonce

Et godt liv

Beder man Claus Døssing fremhæve, hvad der er så tiltrækkende ved Tunø, fremhæver han naturen, stemningen øboerne imellem og ikke mindst det liv, han og Maiken Rosenqvist kan tilbyde deres børn.

- Selvfølgelig så vi gerne, at her boede flere børnefamilier, ingen tvivl om det. Men så er det heller ikke værre. Vores børn er tilknyttet Hou Skole, som de besøger en gang om ugen. Det burde nok ske to-tre gange om ugen for at være optimalt, men det forudsætter bedre færgeafgange. Til gengæld har vores børn et stille og roligt liv i et samfund, hvor de kender alle - og hvor deres forældre har god tid til dem - når vi altså har sagt farvel til købmandsgården, siger købmanden på Tunø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

TrygFonden sikrer selvhjælpsgrupper

Odder Avis

Energikoncern delte penge ud

Annonce