Annonce
Odder Avis

Kampagnechef søges: Enhedslisten gør klar til valg

Enhedslisten i Odder vil bruge andet end plakater for at kapre stemmer til kommunalvalget næste år. Partiet er på udkig efter en lønnet kampagnechef. Ved sidste valg fik alle partier Odders spejdere til at tage plakater ned, så det er ikke unormalt at udlicitere noget af arbejdet. Arkivfoto
Parti vil ansætte en medarbejder hele 2021. Lønnen følger overenskomsten for en københavnsk metalarbejder, og partiskat er med til at finansiere ordningen.

Odder: Der er stadig et år til næste kommunalvalg. Alligevel er Enhedslisten i Odder gået i gang med at søge en lønnet kampagnechef, der skal begynde i jobbet ved årsskiftet.

- Og vi har fået de første ansøgninger. Udover selv valgkampen vil vi godt udvikle den politiske kultur og den politiske debat. Det skal der arbejdes med hele året, siger byrådsmedlem Leif Gjørtz Christensen (EL).


Annonce

Vi vil meget gerne være med til at skabe en mere aktiv politisk kultur i Odder.

Leif Gjørtz Christensen (EL)


Ifølge jobopslaget er der tale om en stilling på otte timer ugentligt i 2021. Jobbet består i at kapre nye medlemmer, lave kampagner og organisere møder samt arbejde med valgkampen. Samtidig er det en betingelse, at man er engageret på venstrefløjen og er indstillet på skæve arbejdstider.

Det er så vidt vides første gang, et parti eller lokalliste i Odder Kommune ansætter en lønnet kampagnechef til en kommunalvalgkamp.

- Det er primært noget, man har i de store byer. Vi vil meget gerne være med til at skabe en mere aktiv politisk kultur i Odder. Men der er grænser for, hvad man kan gøre som fritidsaktiv, derfor søger vi en, der kan gøre det lidt mere professionelt og systematisk. Hvis man sidder i en kommunalbestyrelse og eventuelt har et arbejde, så er det svært at nå det hele, og det går tit ud over formidlingen. Det er vigtigt at sætte turbo på for at fremme den politiske debat, mener Leif Gjørtz Christensen.

Vil have fat i de unge

Den nye kampagneleder skal også "være skarp i de virtuelle rum", står der i opslaget. Det henviser måske til partiets lokale hjemmeside på nettet, der ikke ser ud til at være blevet opdateret i år. Ifølge siden har Enhedslisten i Odder cirka 31 medlemmer.

Men hvor mange medlemmer har lokalafdelingen i dag, og er der en ungdomsafdeling?

- Det hører til privatlivets fred. Men op mod 1000 stemte på os ved sidste valg. Vi har ikke en ungdomsafdeling, men vi håber også, at vi kan være med til at styrke debatten blandt de unge ved at hyre en kampagnechef. Det er et selvstændigt mål, siger Leif Gjørtz Christensen.

Både han og Ditte-Marie Thejsen, der er Enhedslistens andet byrådsmedlem i Odder, skal være med til at finansiere kampagnechefen. De betaler partiskat af de penge, de får for at sidde i kommunalbestyrelsen.

Annonce

Lønnes som metalarbejder

Med otte timers arbejde om ugen i et år svarer stillingen til to-tre måneders fuldtidsjob. Det bliver lønnet efter overenskomst, og det er ikke fordi, der eksisterer en særlig overenskomst for kampagnechefer.

- Enhedslisten har på landsplan indgået en overenskomst, så man tjener som gennemsnittet af en metalarbejder i København. Det er samme løn for de, der er ansat i sekretariatet på Christiansborg. Man er nødt til professionalisere noget af det arbejde, der foregår, hvis man kan magte det, siger Leif Gjørtz Christensen.

I begyndelsen af det nye år går partiet i gang med at se på, hvem der skal stille op til kommunalbestyrelsesvalget.

Hvad bliver temaerne til valget næste efterår?

- Der er nok af emner. Det nære demokrati, klima og miljø og at sikre den gode velfærd. Og så besluttede kommunen i 2013 at etablere 140 hektar skov i Boulstrup, og der er ikke sket noget som helst. Det er paradoksalt, at man indgår sådan en storstilet aftale, hvorefter man ikke forsøger at erhverve en kvadratmeter jord, mener Leif Gjørtz Christensen.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Papir og natur i Kunstværket

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Seks borgere sagde ja til Danmark

Odder Avis

Aflyser også: Nul byfest i Gylling

Odder Avis

Spøgelsesmanden fra rådhuset er fundet

Odder Avis

Slut med at køre til døren

Odder Avis

Togbilletter lavet til kunst

Odder Avis

Rødvinsklub?

Annonce