Annonce
Odder Avis

Kathrine og Michael fra 'Gift ved første blik': Folk i Odder smiler bare lidt mere

Kathrine og Michael Kelså Harders er flyttet til Odder og befinder sig rigtig godt i deres nye hus. Billedet her stammer fra deres tre-års bryllupsdag. Privatfoto
Parret, som i 2018 sagde ja til hinanden i DR-programmet "Gift ved første blik", er flyttet til Odder

Odder: Efter tre år i henholdsvis Silkeborg og Viby er det populære "Gift ved første blik"-par Kathrine og Michael Kelså Harders flyttet til Odder. Og her regner de med at blive i mange år.

Anledningen til flytningen er, at det populære par efterhånden var trætte af at bo til leje i en lejlighed på anden sal i Viby. Specielt Kathrine Kelså Harders savnede at komme ned på jorden samt at slippe for at slæbe indkøbsposer op ad trapperne. Larm fra den befærdede Skanderborgvej udenfor lejligheden begyndte også at gå hende på.

Fire par holder sammen

Gift ved første blik er et dansk tv-program, som er blevet vist på DR3 og siden på DR1. Programmet er et eksperiment, der går ud på at matche singler med hinanden, som bliver gift ved deres første møde. Parrene bliver matchet ud fra deres baggrund, holdninger og livsindstillinger af et hold eksperter bestående af en præst og to psykologer.

Programmet er solgt til en række andre lande, heriblandt USA.

Kathrine og Michael Kelså Harders var med i 5. sæson af "Gift ved første blik" og er et ud af fire par, som stadig er gift. I alt 25 par har deltaget.

- Vores tid i Silkeborg og Viby har såmænd været god, men som tiden gik, begyndte jeg at savne det miljø, jeg er vokset op i: et kvarter med hus, bil og hund, siger den lattermilde lærer, som oprindelig kommer fra Herning.

Annonce

Gågade og svømmehal

Selv om Michael Kelså Harders er født og opvokset i Aarhus, savnede han også mere plads og en græsplæne, og derfor indledte parret starten af året jagten på et hus.

På grund af de høje huspriser i Aarhus blev cirklen omkring landets næststørste by hurtigt udvidet til omegnskommunerne, som alle har haft besøg af det unge par.

Sidste stop på ruten var Odder, og her fandt Kathrine og Michael Kelså Harders alt det, de havde søgt efter. I dag kan de ikke sige, hvad der helt præcis fik dem til at tage ja-hatten på. Men på - det kom den.

- I første omgang var det nok det faktum, at der faktisk findes en gågade i byen. Det gør Odder til lidt mere by end så mange andre steder. Dernæst bed vi mærke i, at her både er en god svømmehal og en biograf, siger Michael Kelså Harders og bakkes op af Kathrine:

- Ja, og så blev vi lokket af den gode pizza, vi købte ved vores første besøg, siger hun.

Annonce

Flere smil

Det unge par nåede at se på tre huse i Odder, før de bød på det 70'er-parcelhus, som de fik nøglerne til 1. april. Huset ligger i den østlige del af byen, og siden er stort set al fritid gået med at rive tapet ned, sætte nyt op samt lægge nye gulve.

Det unge par er nået langt med istandsættelsen af huset i østbyen. Men endnu mangler de at lægge nyt gulv visse steder. Foto: Carina Mayner

Mens Michael Kelså Harders er uden job for tiden, pendler Kathrine Kelså Harders frem og tilbage til sit job i Ry, men den tur tager hun i stiv arm.

- Turen via Skanderborg til Ry er trods alt nemmere end at skulle køre ud af Aarhus hver morgen, siger den 28-årige lærer, der ikke vil udelukke, at hun og Michael så småt er begyndt at tænke på børn.


Efter gåture i midtbyen og indkøb i supermarkederne er vi kommet til den konklusion, at folk i Odder bare smiler mere. Både til os og til hinanden.

Kathrine Kelså Harders


- Det vil tiden vise. Sikkert er det, at vi er faldet supergodt til i Odder, som stadig viser sig fra sin bedste side. Da vi for tre år siden lige havde været med i "Gift ved første blik", blev vi genkendt af mange mennesker, når vi var ude. Det sker sjældnere og sjældnere. Derfor blev vi temmelig overraskede, da vi var flyttet til Odder, og mange mennesker nu igen smilte til os. Men det gør de, og efter gåture i midtbyen og indkøb i supermarkederne er vi kommet til den konklusion, at folk her bare smiler mere. Både til os og til hinanden, siger Kathrine Kelså Harders og fortsætter:

- Og ved du hvad? I Aarhus skal man ved venstresving vente i mere end et kvarter, før man bliver lukket ud på en hovedfærdselsåre, fordi ingen stopper op. Det sker aldrig, når jeg har været i Kvickly Odder og skal ud på Rådhusgade. Her stopper folk, giver et smil og lukker os ud. Så her skal vi bo, siger hun.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Overklasse, arbejderklasse og arbejdsløse er der nok af i Odder Sogn: Så bliver det ikke mere gennemsnitligt

Annonce
Annonce
Odder Avis

Hæder til markant erhvervsmand: Byens første el-konge fik borgerne til at se lyset og har fået vej i industrikvarter opkaldt efter sig

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Veteranfolket på tur med de ældre

Odder Avis

Tunøfærgen sejler ikke onsdag, men der er livline til de, der ikke kan undvære øen en dag

Sport

Herredouble skaffer den første danske badmintonsejr ved OL

Odder Avis

Massakre på naturen: Hvad skete der lige med de vilde blomster, der gjorde mig glad på mine gåture?

Odder Avis

Bistrobeats byder på Kronborg på værftet

Odder Avis

Familien Padkær hyrer Ghita Nørby og Mikkel Beha til at besøge deres have: - Vi vil gerne være med til at brede kulturen ud

Odder Avis

Frivillig - for hvem?

Odder Avis

Vi runder Rathlousdal – en gåtur til herregården med fortællinger

Odder Avis

Skuespiller flyttede hjemmefra, før han fyldte 17 år: Det er ikke fordi, jeg forbander min hjemby

Odder Avis

Av min arm: En brækket albue har været med til at give flere oplysninger om foto fra en sygehusindvielse i 1950'erne

Odder Avis

Bilist overså knallert i rundkørsel

Odder Avis

Eigil er klar til at stå tidligt op mange gange under OL: Vil heppe foran fjernsynet, når sønnen spiller badminton

Odder Avis

Forretningsmodeller gør dig skarpere

Odder Avis

Mød Snøvsen: Bison-baby blev afvist af sin mor - det giver fast arbejde til hel familie

Brædstrup Avis

Tag på skattejagt i Horsens, Odder, Tunø og Juelsminde: Sommerpræmierog vind stor sommerpræmie

Odder Avis

Naboer til det gamle badehotel: Nu skal kommunen altså opføre sig ordentligt i stedet for at hjælpe ejerne med at sælge dyrt

Odder Avis

Lokalplanerne tager ikke henyn til de enorme mængder af overskudsjord, der opstår, når der bygges

Odder Avis

Mon der kommer flere? De første vikinger har erobret Tunø

Odder Avis

Der er behov for en klar og tydelig handicappolitik i Odder Kommune

Odder Avis

Kan man da ikke få lov til at blive forarget over de nyudsprungne studenter?

Odder Avis

Lappeløsninger? Nej, her er vi næsten designere

Annonce