Annonce
Odder Avis

Kattegat-bro deler vandene

En fast forbindelse over Kattegat via Hou vil betyde meget for bosætningen i kommunen, mener borgmester Uffe Jensen (V). Arkivfoto

Mange byder en fast forbindelse velkommen, mens andre hellere vil have gang i letbanen. Debatten kører bl.a. på Odder Avis' Facebook-side.

Annonce

Odder: Selvfølgelig skal vi ikke have en grim bro hen over Samsø.

Seriøst argument? Så bygger vi da bare en smuk bro.

Debatten om Kattegatbroen er kom op i høj fart, efter regeringen og Dansk Folkeparti før påske foreslog at arbejde med planer om at lave bro kun til biler. Den vil formentlig komme til at lande omkring Hou, og herefter skal motorvejen dele sig mod Horsens og Aarhus.

Det fik hurtigt folk til tasterne på Facebook. På siden Odder Politik brydes meningerne, og det er her, de to replikker i begyndelsen af artiklen er fundet.

Men også på Odder Avis's Facebook-side er der kommet mange kommentarer. En del af brugerne er imod broen, eller de er skeptiske.

En motorvejsbro vil betyde meget for erhvervsliv og bosætning.

Uffe Jensen (V), borgmester
Annonce

Borgmester siger ja til broen

Argumenterne imod broen er bl.a., at den vil ødelægge natur på Samsø og ved Odderkysten. Andre mener, prisen er for høj, og så er der dem, der ikke mener, at man skal lave en ren bilbro.

Nogle politikere har blandet sig i debatten på Facebook. Men Odders borgmester Uffe Jensen (V) er ikke kendt for at være en haj på de sociale medier, så avisen fangede ham via telefonen for at høre hans mening.

Borgmesteren er glad for, at Kattegatforbindelsen er taget op igen, men han har et forslag.

- Man skulle benytte sig af lejligheden til at genoverveje timemodellen. Hvis vi får lavet en bro til biler og tog, vil landet blive bundet sammen på en helt anden måde, siger Uffe Jensen.

Timemodellen er en del af en politisk aftale mellem S, R, Enhedslisten, SF og DF om at lave en togfond, der skal finansiere hurtige togrejser mellem landets største byer.

- Vi har fået at vide, at det koster 28 mia. at lave en timemodel til tog. Samtidig vokser trafikken på Storebælt, og den sander til hen over Fyn, tilføjer borgmesteren.

- Hvis man ikke kan få det hele, så er det rigtigt godt med en motorvejsbro. Den vil binde Danmark sammen, og den vil betyde meget for erhvervsliv og bosætning i Odder, mener Uffe Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Skiftedag: Friskole søger ny leder

Odder Avis

Separering i Gylling skal ses efter

Annonce