Annonce
Odder Avis

Kattegatbroens landgang: Rapport peger på to placeringer

En Kattegatbro kan gå i land nord for Hou eller på Gylling Næs, fremgår det af en rapport til Folketingets transportudvalg. Illustration fra Cowi-rapport
Frisk delrapport har kigget på to landingssteder i Jylland. Men en forbindelse til Djursland skal også undersøges.
Annonce

Gylling: En forbindelse over Kattegat behøver ikke lande i Hou. Gylling Næs er også en mulighed. Og hvis det bliver Gylling Næs, så vil en tog- og jernbaneforbindelse løbe få hundrede meter fra Gylling. Det skriver Lokalposten for Ørting og Omegn.

Oplysninger fremgår af en rapport, som Cowi har lavet. Rapporten er første led i de forundersøgelser, som regeringen har sat i gang, og for første gang er der blevet kigget seriøst på, hvor en bro kan gå i land.

I rapporten kan man læse om mange aspekter af en forbindelse fra Sjælland til Jylland, som enten går via Samsø eller ved at gå syd om Samsø uden en tilslutning til øen. De to jyske landingssteder er Hou og Gylling Næs.

Masser af læsestof

Den 407 sider lange rapport, som nævner Gylling Næs, hedder "Indledende Linjeføringsovervejelser for en Kattegatforbindelse." Den peger på, at der er endnu flere muligheder. I næste fase vil der blive kigget på et anlæg mellem Sjællands Odde og Djursland.

Rapporten er lavet af rådgivningsvirksomheden Cowi for Vejdirektoratet, Sund & Bælt og Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Transportudvalget i Folketinget fik rapporten onsdag 11. marts.

Notatet og rapporten ligger på Folketingets hjemmeside.

Annonce

Gedved koster ekstra

Ved Hou kommer forbindelsen i land syd for Saxild/Dyngby og nord for kysthusene ved Odder Strand Camping. Herfra kan forbindelsen føres vest eller øst om Dyngby, vest om Saxild og vest eller øst om Nølev.

Der kan laves en tilslutning til vejen mellem Hou og Saxild, og den næste afkørsel kan laves nord for Odder ved landevejen mod Aarhus, står der i rapporten.

En landgang på Gylling Næs kan ske omtrent, hvor Kalvsømadevej går ud til kysten. Herfra kan forbindelsen fortsætte øst om Gylling, mellem Ørting og Boulstrup og videre øst om Odder.

Rapporten lægger an til, at en motorvej skal ramme E45 ved Aarhus Syd/Hasselager. Hvis der skal laves en motorvejsforbindelse til Gedved, som rapporten også nævner, vil det koste omkring tre milliarder kroner mere.

Hvis Kattegatforbindelsen går i land ved Hou, skal den formentlig øst om Saxild og nord om Odder. Illustration fra Cowi-rapport
Rapporten taler om et tilslutningsanlæg ved Ørting - Hou-vejen samt en tilslutning til landevejen nord for Odder. Illustration fra Cowi-rapport
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Et ungdomsliv i en coronatid

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Jul i galleriet

Odder Avis

Kom nu videre mand

Odder Avis

Whistleblowerordning i gang

Odder Avis

Stærkt bekymrende smittetal i Odder

Annonce