Annonce
Odder Avis

Klumme: Når verden ikke ser ud som den plejer

Annonce

Vi mærker det alle, ingen går udenom. Forandringens vinde blæser.

For nogle er det en øget omsætning, en jubel over stadig at have sit job, mens det for andre er hårde tider med mistet job, sygdom, nedgang i økonomien og for andre igen er det ensomhed.

Verden er i forandring, landet, lokalsamfundet, du og din hverdag er i forandring, om du vil det eller ej, så er du fejet ind i hvirvelvinden.

Det er nu dine valg og dine handlinger gør en stor forskel. Det er nu du skal gøre dig bevidst om, hvilke kerneværdier og hvilke overbevisninger du er til stede med, vælger og agerer ud fra. Det er også nu nogle bygger vindmøller og gør sig klar til at kunne agere i det nye, alt imens andre bygger skyttegrave og venter på at det hele bliver normalt igen.

Til jer i skyttegravene; det bliver ikke som det var før og til jer, der bygger vindmøller; vær bevidst om, hvordan du påvirker.

Vi kan ikke gå tilbage.

Vi kan alene gå fremad og i fællesskab få skabt og defineret det nye fællesskab og opbygge den sammenhængskraft, der får livet, verden, landet, familierne og du selv til at fungere optimalt igen.

Som jeg ser det, har vi brug for at gå fra et meget materialistisk og økonomisk fokus til, at der igen åbnes mere op for fokus på trivsel og medmenneskelighed.

Et samfund og et liv hvor afsættet er i en accept af, at vi er mennesker og ikke maskiner. Vi kan ikke effektiviseres ud i det ekstreme uden at øge tilfældene af stress, depression, udbrændthed og ensomhed. Det har vi erfaret nu.

Vi skal se mere ind i helheden, vi behøver accepten af, hvad et menneske naturligt er skabt til. Ud fra mennesket som centrum, skal vi skabe det samfund og det liv vi kan trives i.

Vi skal have fat i de basale menneskelige værdier som kærlighed, tillid og taknemmelighed for at åbne mere op for medmenneskeligheden. Har du de værdier med dig i dit liv? Eller har du givet køb på dem til fordel for penge, effektivitet og flotte resultater på papiret, frem for i livet?

Har du levet udefra og ind frem for indefra og ud? Har dit liv været en undervisning i facadepolering eller i styrken i sårbarheden og ærligheden? Hvor skal du have dit fokus og hvad er din balance?

Det kan kun du selv mærke. En forudsætning er dog, at du rent faktisk tør mærke efter og åbne op for dit indre og byde forandringerne og de nye tider velkomne. Tag den dybe vejrtrækning sammen med smerten, glæden og al det der imellem.

Tiden og livet inviterer dig med ved bordet, hvor beslutningerne om fremtiden træffes – vil du med og gøre en positiv forskel?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Vokalsangere fylder Bjerager Kirke

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

KALENDEREN

Odder Avis

Gaderæs i industrikvarter

Odder Avis

Arkæolog fortæller om vikingetiden

Odder Avis

Skolernes underskud bliver mindre

Odder Avis

Bedre velfærd

Odder Avis

We walk: Gå med over børnenes bro

Odder Avis

Etnisk kunst i Kunstværket

Annonce