Annonce
Odder Avis

Kommune spørger forældre: Har I brug for pasning?

Kommunen er ved at finde ud af, hvordan børnepasning skal organiseres fremover og venter på retningslinjer. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Borgmester forudser tvivl og praktiske spørgsmål, der skal løses, når de mindre børn skal passes og i skole efter påske.
Annonce

Odder: En lang række praktiske spørgsmål skal afklares, før skoler, institutioner og vuggestuer kan åbne efter påske. Blandt andet vil Odder Kommune spørge forældrene, om de er interesserede. Efter planen begynder pasningen igen onsdag 15. april.

- Vi henvender os til forældrene for at høre, hvor mange der er interesserede, så vi får planlagt rigtigt. Vi vil gerne have et overblik over, hvor mange børn, der kommer, siger borgmester Uffe Jensen (V).

Forældrene bliver kontaktet via Aula og andre måder, så kommunen kan få et billlede helt ud på de enkelte stuer i børnehaverne. Personalet får også besked om, hvad der kommer til at ske. Det er tanken, at de ansatte skal møde tirsdag 14. april.

Borgmesteren anslår, at over 3000 børn i kommunens egne institutioner og private skoler og børnehaver er omfattet af åbningen.

Hvis man føler sig syg og sløj og er i tvivl, så skal man ikke komme.

Uffe Jensen (V), borgmester

Annonce

Legetøj skal gøres rent

- Måske har mange forældre planlagt anden pasning eller er lidt forsigtige. Jeg vil ikke være overrasket, hvis en stor del ikke kommer. Hvis man er i tvivl, så lad være med at sende børnene af sted. Det her har sat en ny dagsorden, og folk er forståeligt nervøse. Er det forsvarligt at sende børnene i skole? Og er det forsvarlig for mig som personale? For personalet skal der være en lovlig grund til ikke at komme. Men hvis man føler sig syg og sløj og er i tvivl, så skal man ikke komme, siger borgmesteren.

Åbningen vil betyde, at en stor del af kommunens over 500 ansatte på skoler og institutioner skal møde på arbejde igen. Kommunen har en HR-portal, hvor der er en masse oplysninger om, hvordan ansatte skal forholde sig til coronavirus. Anbefalingerne er baseret på erfaringer fra plejecentre og bosteder.

- Det, der ikke er svar på, skal vi nok hjælpe med at få svar på. Vi venter også på centrale retningslinjer, og i de her tider får vi et par mails om dagen med den slags. Der er nogle lavpraktiske ting, hvordan sikrer vi rengøring af lejetøjet? Børn forstår jo heller ikke to meters reglen. Og hvis der højest må være 10 samlet, så skal de deles over og undervises i flere lokaler. Der er mange spørgsmål, og derfor vil vi gerne have et overblik over, hvor mange børn, der kommer, siger Uffe Jensen.

Annonce

Den mærkeligste tid

Skoler og institutioner blev lukket 16. marts, og siden har der været nødløsninger for de børn og forældre, der havde behov. På de travleste tidspunkter er omkring 50 børn blev nødpasset og nødundervist i Odder Kommune.

- Vi har ikke erfaringer, der siger, at folk ikke vil møde på arbejde. Langt de fleste arbejder hjemmefra, og jeg er imponeret over, så meget der bliver lavet, selv om det er den mærkeligste tid, vi nogensinde har oplevet. Faktisk er der ikke en eneste i kommunen, der er hjemsendt med besked om ikke at lave noget. Jeg har den største ros til og respekt for alle medarbejderne. Der er ingen tvivl om, at der nok skal komme en masse dilemmaer, når vi åbner lidt, og dem må vi tage hen ad vejen, siger Uffe Jensen.

Kommunen oplyser også på sin hjemmeside www.odder.dk om ændringer og nye tiltag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Skiftedag: Friskole søger ny leder

Odder Avis

Separering i Gylling skal ses efter

Odder Avis

Teaterfornøjelser på vej

Annonce