Annonce
Odder Avis

Konfirmationer i Odder Provsti udskydes til september

Sangskjulerne kan måske bruges til konfirmationerne til september. Men alle konfirmander i Odder Provsti skal ud og lave nye invitationer. Arkivfoto: Bjørn Kähler/Ritzau Scanpix
Den bedste løsning i den nuværende situation, siger præst Vibeke Døssing Rudebeck.
Annonce

Odder: Lørdag klokken 12 fik massevis af unge konfirmander og deres forældre i Odder Provsti endelig dato på, hvornår de kan holde den konfirmationsfest, som skulle have været afviklet i slutningen af april og begyndelsen af maj.

På grund af corona-situationen besluttede Kirkeministeriet allerede i sidste uge, at alle konfirmationer som minimum skulle udskydes til efter pinse. Det fik allerede i sidste uge flere provstier til at melde ud, at konfirmationerne skal afvikles til august eller september. Blandt andet Horsens Provsti.

I Odder Provsti valgte præsterne at vente til lørdag med at offentliggøre datoerne - blandt andet fordi restauranter og hoteller på den måde ville få tid til at sætte sig ved telefonerne klokken 12 for at tage imod ombookninger. Også de steder, som ellers har lukket ned.

De nye datoer for konfirmationer er tre weekender i september nemlig 12.-13. september, 19.-20. september og 26.-27. september.

Annonce

Tid til planlægning

Præst Vibeke Døssing Rudebeck fra Odder Sogn fortæller, at hun efter offentliggørelsen kun fik et par opringninger fra forældre. Og det var kun, fordi de ikke kunne finde linket til datoerne for de enkelte klasser på Odderprovsti.dk.

Er man stadig i tvivl, vil datoerne kunne læses i en annonce i Odder Avis tirsdag.

- Jeg kan godt forstå, hvis nogle af vores konfirmander er slukørede over, at der først skal festes om så lang tid. Omvendt giver det forældrene mulighed for at arrangere nye fester, de unge tid til at planlægge blå mandag og os præster til at planlægge konfirmationsforberedelsen efter den nye plan, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Energikoncern delte penge ud

Odder Avis

Skiftedag: Friskole søger ny leder

Odder Avis

Separering i Gylling skal ses efter

Annonce