Annonce
Odder Avis

Kort skal nedbryde tabuer: Unge skal snakke om deres kroppe

14-årige Silje Hougaard har nu sine helt egne samtalekort. Privatfoto
Et spil kort skal være med til at få unge til at tage de tabubelagte samtaler.
Annonce

Odder: Det er ikke altid lige let at være i starten af puberteten, og nogle ting kan være svære at snakke om.


Jeg synes selv, at det er rarest at snakke om kropsidealer og sociale medier i mindre grupper. Det skal være med nogle, man stoler på og tør snakke med.

Silje Hougaard


Det har 14-årige Silje Hougaard forsøgt at ændre på. Gennem samtalekort vil hun skabe samtale om nogle af de mest aktuelle emner, når man rammer puberteten.

- Meningen er, at kortene skal gøre det lettere at snakke om tingene. Det kunne være sociale medier og de ting, man ser der. Et spørgsmål kunne eksempelvis være: Hvordan bliver du påvirket af det, du ser på sociale medier? Man trækker et emne og skal så snakke om det emne, siger Silje.

Til daglig går Silje i 8. klasse på Rathlouskolen, og ideen til kortene opstod, da hun skulle vælge retning på sin projektopgave. Emnet var kropsidealer og da Siljes familie er nære venner af ejeren bag firmaet GoSamtale, som laver samtalekort til folk i alle aldre, faldt tankerne naturligt hen på samtalekort.

Selvom kortene kan gøre det nemmere at snakke om tingene, anbefaler Silje, at man gør det i små grupper.

- Jeg synes selv, det er rarest at snakke om kropsidealer og sociale medier i mindre grupper. Det skal være nogle, man stoler på og tør snakke med. Vi prøvede at gøre det i hele min klasse, og det fungerede okay. Men jeg tror, det er bedst, hvis det er i mindre grupper, siger Silje Hougaard.

Annonce

Kan føle sig forkert

Sociale mediers indtog har bragt timevis af underholdning og socialt samvær med sig. På en anderledes måde end for bare 20 år siden. Men den har også medført en masse usikkerhed, og netop usikkerheden er hele grunden til samtalekortene.

- Når man er så meget på sociale medier, som dem på min alder er, så kan man let komme til at føle sig forkert, hvis ens mave ser anderledes ud end den på Instagram. Eller hvis man ikke er så høj og alle mulige andre ting. Spillet skal få os til at snakke om det, og at sociale medier jo tit er opsat, siger Silje Hougaard.

For netop starten kan ifølge Silje være det sværeste, og man skal både være tryg og modig. Men når man først er i gang, glider det hele lidt nemmere.

- Spillet skal hjælpe med at bryde isen, så det bliver nemmere at snakke om kropsidealer, siger Silje Hougaard.

Firmaet GoSamtale har netop gjort Siljes kort tilgængelige for skolelærere landet over. Vil man se kortene, kan man gøre det på deres hjemmeside.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Lokalt engageret i 50 år

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

BNBO: Fire ting du skal vide

Odder Avis

Lyd på

Annonce