Annonce
Odder Avis

Kulturforening søger coronavenlige ideer

En strakspulje skal sikre, at der også er coronavenlig kultur henover sommeren i Odder.
En strakspulje på 40.000 kroner ligger og venter på kulturarrangementer, der kan afvikles inden for coronaforeskrifterne.
Annonce

Odder: Odder Kulturforening har besluttet at oprette en strakspulje, der kan gives til ansøgere, der vil lave et kulturarrangement i perioden 1. Juni til 1. september, og som overholder både de gældende COVID-19 regler og Odder Kulturforenings ansøgningskriterier.

- Vi vil meget gerne have kulturlivet til at blomstre hen over sommeren, og for at det kan lade sig gøre, har vi valgt at ændre bevillingerne, så der oprettes en ansøgningsrunde til strakspuljen, udtaler kulturforeningens formand Tine Mynster i en pressemeddelelse.

Strakspuljen er for kulturaktører – både amatører og professionelle, som kan ansøge denne pulje på i alt 40.000 kroner.

Midlerne uddeles efter vurdering og med maksimalt 5.000 kroner per ansøgning. Behandlingstiden bliver kort, og ansøgere vil få svar senest 1. juni, så projekterne kan afholdes i løbet af sommeren.

Odder Kulturforening understreger, at det stadigvæk er et krav, at man overholder de gængse kriterier for at kunne komme i betragtning til kulturmidlerne - det er altså udelukkende behandlingsformen, der i denne specielle tid er ændret.

Kriterierne handler blandt andet om, at arrangementerne skal være offentligt tilgængelige, skal foregå i kommunen samt være skabt af borgere fra kommunen.

De detaljerede kriterier kan findes på kulturforeningens hjemmeside.

Annonce

Revurdér ansøgning

Det er normalt alle medlemmer af kulturforeningen, der kan deltage i de afstemningsmøder, hvor ansøgningerne vurderes, men på grund af coronasituationen, har det ikke været muligt. Derfor har foreningens bestyrelse fået politisk opbakning til at kunne disponere over strakspuljen på 40.000 kroner.

- I bestyrelsen satser vi på, at det igen bliver medlemmerne, der bestemmer til uddelingen i efteråret 2020. Det er altså kun ved denne ekstraordinære uddeling, at bestyrelsen alene afgør, hvem der skal have penge, lyder det fra Tine Mynster.

Den uddeling af tilskud, der skulle være foregået dette forår er samtidig udskudt ganske enkelt af den grund, at de ansøgninger der ligger inde lige nu til behandling, ikke kan gennemføres som reglerne er.

Alle ansøgere, der har ubesvarede ansøgninger liggende til vurdering, skal overveje, hvorvidt deres projekter skal ændres, så COVID-19 reglerne kan overholdes, eller om projekterne skal rykkes til et senere tidspunkt.

Ansøgningen om at komme i betragtning til tilskud fra strakspuljen skal sendes til Odder Kulturforening senest 15. maj.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Bilist alene i harmonikasammenstød

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Hvad gør du nu?

Odder Avis

61 borgere blev vaccineret på Tunø

Odder Avis

Peter fandt viceværtvejen på FGU

Odder Avis

Skiftedag: Nu er det vores landbrug

Odder Avis

Gør noget: Gå en tur

Annonce