Annonce
Odder Avis

Kun begravelser med få deltagere i Odder Provsti

Provst Dorte Sørensen opfodrer til, at man tager sig en snakmed den lokale præst, hvis et familiemedlem dør. Men sikkert er det, at der ikke vil blive givet tilladelse til deltagelse af mere end 10 personer ved begravelsen. Og det uanset hvilken kirke, der kommer til at foregår i. Arkivfoto: sØREN e. aLWAN
Alle menighedsråd er enige om sige nej til mere end 10 deltagere.
Annonce

Odder: Efter at regeringen i sidste uge forbød forsamlinger med mere end 10 deltagere, drøftede menighedsrådene i Odder Provsti senere på ugen situationen. For hvad gør man så ved begravelser?

Nogle steder blev der nemlig senere på ugen åbnet op for, at man kan foretage begravelser med flere deltagere, men sådan bliver det ikke i Odder provsti.

Her har samtlige menighedsråd besluttet, at begravelser og bisættelser alle steder kun kan gennemføres med højst 10 deltagere, uanset om handlingen foregår i kirken eller på kirkegården.

Annonce

Tal om det

- En måde at samles på uden at samles kan være at optage handlingen, så andre kan følge med hjemmefra. Det er ikke optimalt, men lige nu er det trods alt en foranstaltning, som familien kan iværksætte, siger provst Dorte Sørensen, der også fortæller, at de efterladte ved bisættelser også kan vælge at samles der, hvor kisten nu engang står og her gennemføre et kort jordpåkastelsesritual.

Efter kremering, og når forsamlingsforbuddet bliver ophævet, kan der så afholdes en højtidelighed i kirken, hvor man efterfølgende kan følges ud på kirkegården og sænke urnen ned på gravstedet.

- Grundlæggende vil jeg opfordre efterladte til at få en snak med deres lokale sognepræst om hele situationen. Er der en alvorlig syg og døende i familien, kan det også være en mulighed at tale med vedkommende om afskeden, mens der tid til det. Det kan måske give ro og tryghed, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Lagkage og landsindsamling

Odder Avis

Åben havelåge i en giftfri have

Odder Avis

Sponsorturnering i ekstrem varme

Odder Avis

Gratis yoga under åben himmel

Annonce