Annonce
Odder Avis

Lad os dyrke fortællingen om observatoriet og Torvald Køhl

Martin Mikkelsen. Foto: Niels Åge Skovbo FOKUS FOTO

Læserbrev: Det er med glæde, at jeg kan læse, at Odderegnens Forening for Bygnings- og Landskabskultur (OFBL) har startet en indsamling, som skal gøre det muligt at købe Torvald Køhls Observatorium af Odder Kommune.

Observatoriet er blevet sat til salg, fordi et flertal i byrådet har besluttet at sælge det for minimum 25.000 kroner. En forkert beslutning i min optik.

Observatoriet udgør nemlig en del af byens historiske DNA. Derfor skal vi værne om det, ligesom vi skal dyrke fortællingen om manden bag – Torvald Køhl.

Køhl var en dansk amatørastronom og skolemand, som fik ridderkorset for sit folkeoplysende arbejde indenfor astronomi. Han er et eksempel på en borger i Odder, hvor passion, engagement, vilje og initiativrigdom gjorde en forskel for ham selv og for andre.

Fortællingen om Køhl bør vi dyrke i skoler og overfor turister, fordi den kan inspirere moderne mennesker til at handle på egen hånd og i fællesskaber. Det vil skabe de bedste forudsætninger for vækst og udvikling, da de bedste initiativer for det meste kommer nede og ikke oppe fra.

Samtidig vil det være godt, hvis Odders image i resten af landet bliver et sted, hvor borgerne i særlig grad engagerer sig og får tingene til at ske.

Men en væsentlig forudsætning for at dyrke historien om Køhl er, at der fortsat er offentlig adgang til observatoriet (tinglyst vejret via Nørregade). Derfor håber jeg, at OFBL lykkes med sin indsamling. Sker det, er jeg sikker på, at det vil genrejse en gejst og et engagement blandt borgerne, så observatoriet bliver et spændende folkeoplysende sted for små og for store.

Jeg vil gøre mit for, at det skal lykkes!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Lang testkø ved Spektrum Odder

Odder Avis

Endelig vågner byen igen

Odder Avis

Tid til at kigge frem mod nye tider

Odder Avis

Lokalt engageret i 50 år

Annonce